Filip Zavadlav je u vrijeme krvavog pohoda bio nadrogiran | Jabuka.tv

Filip Zavadlav je u vrijeme krvavog pohoda bio nadrogiran

Toksikološko vještačenje Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu 11. siječnja, pokazalo je da je u vrijeme krvavog pohoda bio drogiran.

U krvi su mu pronađene različite supstance, redom brojni medikamenti (za najveći dio koji je Zavadlav imao medicinsko opravdanje), no i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika, neslužbeno doznaju 24sata.hr.

Neslužbeno se doznaje i da nije bio alkoholiziran tog popodneva. Rezultate vještačenja Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić nije još dobio, ali kaže kako ga takav nalaz ne iznenađuje te da o njemu ovisi daljnji tijek kaznenog postupka i strategija obrane.

Istragu vodi Državno odvjetništvo, često smo mi branitelji u situaciji da posljednji doznajemo relevantne podatke. Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje.

Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču. Liječnici, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u iduća tri tjedna, kazao je.

(www.jabuka.tv)