FIFA treba promjene

Predsjednik UEFA-e Michel Platini smatra da su sljedeći predsjednički izbori u Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) idealna prilika za promjene koje su potrebne nogometu.

UEFA je na svom službenom internetskom portalu u ponedjeljak objavila video intervju s predsjednikom Michelom Platinijem u kojem se Francuz založio za promjene u krovnoj nogometnoj organizaciji, kad se nogometni izaslanici iz cijelog svijeta sastanu 29. svibnja u Zuerichu kako bi izabrali predsjednika za novo četverogodišnje razdoblje.

“To je vrlo lijepa prilika da se po demokratskim principima otvori debata o svijetu nogometa, jer FIFA treba nove ideje i novi program. Treba vidjeti što će iznijeti četvorica kandidata, ali mislim da je važno za nogomet da se dogode promjene u FIFA-i”, rekao je Platini.

Ako je suditi prema najavama, promjene se neće dogoditi. Sadašnji predsjednik Joseph Blatter, koji se natječe za svoj peti mandat, favorit je u utrci s Luisom Figom, predsjednikom Nizozemskog nogometnog saveza Michaelom van Praagom i predsjednikom Jordanskog nogometnog saveza princem Alijem bin Al Husseinom.

Sam Platini je razmišljao o kandidaturi, ali je odustao i odlučio i dalje voditi Europsku nogometnu federaciju u kojoj će sljedećeg tjedna na zasjedanju u Beču zasigurno dobiti još jedan predsjednički mandat, jer se nitko nije pojavio kao protukandidat.

“Još nije pravi trenutak da se okrenem prema FIFA-i. Vidjet ćemo hoću li jednog dana odlučiti napraviti taj korak”, rekao je Platini.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.