FIFA platila Irskoj pet milijuna eura zbog Henryjevog gola

Međunarodna nogometna federacija – FIFA platila je pet milijuna eura odštete Irskoj zbog gola koji je 2009. godine reprezentaciji te zemlje u susretu s Farncuskom postigao Thierry Henry, prenosi B92.

Tada je Republika Irska eliminirana od Francuske u baražu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi zahvaljujući Henryjevom igranju rukom prije postizanja gola koji je odlučio pobjednika.

Predsjednik Nogometne asocijacije Republike Irske John Delaney otkrio je u četvrtak da je vladajuće tijelo svjetskog nogometa platilo toj organizaciji odštetu za nepravdu koja se dogodila 2009. godine.

Irci su se, očekivano, žalili zbog nepravde, ali je FIFA riješila da sve riješi na drugi način – novcem.

”Asocijacija je dobila uplatu da ne bismo pokrenuli tužbu”, rekao je Delaney.

(Fena)

1 komentar

  • FIFA to rješava na sebi svojstven način, kupi sve i pravdu i nepravdu. Pravda bi bila da Irska ide na svjetsko prvenstvo, da se Francuska kazni i da se Thierry Henry kazni zabranom igranja nogometa bar jednu godinu dana pa nikome više ne bi palo na pamet da se igra boga poput njega i Maradone, ali kako se radi o korumpiranoj FIFA-i i njenim čelnicima, onda nikakvo čudo da se mali zgaze. Ovo liči na politički odnos prema Hrvatima u BiH, koji će se nagraditi kakvim poslićem u Njemačkoj, Austriji, Kanadi, Novom Zelandu, USA ili nekog drugoj destinaciji u kojoj ih treba nacionalno nestati i sve to uz potporu korumpiranog vodstva, zna se, HDZ BiH.

Komentiraj: