FIFA dječake iz tajlandske spilje zvala na finale Svjetskog prvenstva

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino pozvao je dječake zarobljene u spilji na sjeveru Tajlanda na finale Svjetskog prvenstva koje će se održati 15. srpnja u Moskvi.

Čelnik krovne nogometne organizacije uputio je ovog četvrtka pismo Somyotu Poompanmoungu, predsjedniku Tajlandskog nogometnog saveza, izražavajući svoju podršku te pozivajući djecu i trenera na prvenstvo ako okolnosti to dozvole. Infantino je rekao kako ”su sa zabrinutošću pratili vijesti” otkako je grupa nestala te da su s olakšanjem primili novosti o pronalasku dječaka nestalih u planinama Chiang Rai.

Nadamo se da će na neki način naše riječi potpore možda pomoći donijeti im malo mira i hrabrosti u ovim teškim trenucima nesigurnosti i brige, napisao je Infantino u pismu koje je objavio španjolski sportski dnevni list Marca.

Ako se u narednim danima vrate svojim obiteljima, a mi se nadamo da hoće, i ako im zdravstveno stanje bude dovoljno dobro da mogu putovati, rado bismo ih pozvali kao naše goste na finale Svjetskog prvenstva u Moskvi, stoji u pismu.

Podsjetimo, 12 dječaka u dobi od 11 i 16 godina zajedno s trenerom zarobljeni su u spilji od 23. lipnja te ih lokalne službe nastoje spasiti dok poplave otežavaju tu situaciju. ABC News javlja kako se dječaci raspituju o tijeku Svjetskog nogometnog prvenstva kod spasilaca koji su stupili s njima u kontakt. Moguće je da će u spilji morati ostati i nekoliko mjeseci, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.