Festival klapske pisme iz Posušja predstavlja se u Zagrebu

U okviru projekta Coolturna špica, u Zagrebu će se u subotu, 22. lipnja, koncertom predstaviti Festival klapske pisme iz Posušja koji ove godine obilježava svoju desetu godinu postojanja, a održava se 3. i 4. kolovoza.

Koncert koji počinje u 12 sati ispred Napretkovog nebodera u Zagrebu (Bogovićeva 1), organiziraju Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Festival klapske pisme Posušje i Općina Posušje.

Na koncertu će nastupiti muška klapa Zvizdan iz Posušje, ali i dvoje mladih i talentiranih glazbenika: Ivana Jukić također iz Posušje, finalistkinja natjecanja The Voice Hrvatska te Josip Drinovac iz Mostara, vokal i klavijature.

Festival klapske pisme iz Posušja ove godine obilježava svoju desetu godinu postojanja

Prvi Festival klapske pisme u Posušju održan je 2014. godine i već je prve godine postao pravi kulturni i prepoznatljiv brend Posušja na kojem rado sudjeluju klape iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Festival je jedan od programa manifestacije Posuško lito koja u tri mjeseca svog održavanja obiluje kulturnim i sportskim sadržajima, a ove 2024. čine je čak 46 programa.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Posušje / Arhiva)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.