Fergusona optužuju da je za namještanje utakmice dobio zlatni Rolex

Legendarni trener Sir Alex Ferguson namjestio je utakmicu ManchesterUniteda i Juvnetusa u Ligi prvaka, sve to dogovorio je s jednim nogometnim menadžerom i za to je dobio zlatni i Rolex.

Šokantna je to optužba protiv velikana svjetskog nogometa koja je izrečena na sudu od strane talijanskog nogometnog menadžera Giuseppea Pagliare.

Pagliara je s bivšim pomoćnim trenerom Burnleyja Tommyjem Wrightom jedan od optuženih koji su sudjelovali u nizu nepravilnosti u nogometu koje uključuju korupciju i namještanje utakmica. Nakon tog skandala tadašnji izbornik Sam Allardyce dao je ostavku.

Pagliara je na saslušanju spomenuo i Sir Alexa. Talijanu je bio namješten “poslovni” sastanak s jednom ženom inače novinarkom poznatog engleskog lista koja se predstavila kao jedan od partnera. Pagliara je tijekom zajedničkog ručka spomenuo nekoliko engleskih trenera za namještanja, a među njima i Fergusona, prenose Sportske novosti.

Glavni tužitelj Brian O’Neill iznio je svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Pagliara kazao kako je Fergie bio sudionik namještene utakmice s Juvnetusom u Ligi prvaka, a za “nagradu” je dobio zlatni Rolex, prenose Sportske novosti.

Nije točno precizirano o kojoj je utakmici riječ obzirom kako su dvije momčadi odigrale ukupno deset utakmica u spomenutom natjecanju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.