Fenomen serije ”Bijeli lotos”

Druga sezona Emmyjem nagrađivane HBO serije Bijeli lotos (The White Lotus) premijeru je na HBO Max streaming platformi doživjela krajem listopada 2022. godine.

U kratkom roku premetnula se u jedan od najpopularnijih novih naslova te krenula stopama prve sezone.

Naime, prva sezona se može pohvaliti s 20 Emmy nominacija u 13 kategorija gdje je osvojila čak 10 nagrada, što je najviše za jedan naslov ove godine, uključujući nagradu za najbolju limitiranu seriju.

Nadalje, Bijeli lotos je ovih dana i službeno proglašen najboljom limitiranom serijom na 80. dodjeli Zlatni globus. Ujedno, na istoj je dodjeli nagrađena i glumica Jennifer Coolidge, koja je pobjedu odnijela u kategoriji najbolje sporedne glumice u limitiranoj seriji.

Što nam donosi druga sezona?

Druga sezona vodi nas u Italiju te nam pruža mogućnost upoznati različite goste hotela u rasponu od tjedan dan. Svakim danom izbija tamnija strana savršenih putnika i hotelskih zaposlenika ovog idiličnog mjesta, piše Journal.hr.

Sada na njihovoj lokaciji na Siciliji, hotel Bijeli lotos dočekuje dva para koji pokušavaju odlučiti jesu li prijatelji ili neprijatelji, trogeneracijsku talijansko-američku obitelj koja istražuje svoje sicilijanske korijene te VIP gošću koja putuje sa svojim suprugom (i pomoćnikom) u pratnji.

Iza kulisa, profesionalna, ali prkosna upraviteljica hotela pokušava zadržati dvoje mladih lokalaca, od kojih svaki nastoji napredovati na različite načine unutar luksuznog objekta.

Recept za uspjeh

Sadržaj druge sezone nije zavistan o događanjima u prvoj, no uspješno prati uhodanu šprancu koja je prethodno postavljena. Na isti način na koji je prethodna sezona prikazivala skupinu bogatih obitelji koje su uživale na odmoru u zvjezdanom odmaralištu i ova otkriva novu grupu imućnih gostiju koji će biti uključeni u još jedan tragični incident.

Obožavatelje prve sezone zasigurno će razveseliti o podatak kako se na male ekrane u ulozi Tanye McQuoid vraća Jennifer Coolidge. Uz nju, uloge u drugoj sezoni pojavljuju se F. Murray Abraham, Haley Lu Richardson, Theo James, Aubrey Plaza i Leo Woodall, piše Journal.hr.

Tvorac, scenarist i režiser serije je Mike White, ujedno i izvršni producent uz Davida Bernada i Marka Kaminea.

Dodijeljeni Zlatni globusi

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.