Federalno ministarstvo zdravstva: Uskrs obilježite u kući, a rodbini i prijateljima čestitajte telefonom – Jabuka.tv

Federalno ministarstvo zdravstva: Uskrs obilježite u kući, a rodbini i prijateljima čestitajte telefonom

Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, zbog velikog rizika od epidemije, poziva sve vjernike da Uskrs obilježe u kući, isključivo s osobama iz vlastitog kućanstva, a svojoj rodbini, prijateljima i susjedima upute čestitke putem telefona ili drugih komunikacijskih tehnologija koje osiguravaju izbjegavanje kontakata.

Pandemija koronavirusa koja je promijenila naše živote uvjetuje i način u kojem će se dočekati i obilježiti najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija u BiH, u razdoblju kada bilježimo stalni porast broja oboljelih, hospitaliziranih pacijenata i smrtnih ishoda, izrazito je nepovoljna i zahtjeva zajednički odgovor i visoku razinu opreza svih građana naše zemlje.

Posebno zabrinjavaju podaci koji ukazuju na veliki porast broja zaraženih u populaciji iznad 65 godina koja je, kao što je poznato, u najvećem riziku od razvoja težih oblika bolesti te nažalost smrtnih ishoda. Stoga je neophodno da starije osobe i kronični bolesnici ograniče izlazak iz svojih domova te rigorozno smanje kontakt s ljudima izvan vlastitog kućanstva, citat je iz priopćenja.

Svjesni činjenice da je Uskrs i obiteljski blagdan, ali i uzimajući u obzir izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, iz Ministarstva zdravstva apeliraju vjernicima da ovaj veliki blagdan obilježe u krugu najuže obitelji, odnosno vlastitog kućanstva i maksimalno ograniče kontakte s drugim osobama.

Na taj način štitimo sebe, svoju obitelj i svoju zajednicu. Sva veća okupljanja, čak i s rodbinom izvan kućanstva, sa sobom nose rizik od širenja infekcije te svi zajedno moramo iskazati najviši stupanj odgovornosti prema najranjivijim na koronavirus među nama, a tu su starije osobe i kronični bolesnici. Brigu za najbliže i druge u ovim vremenima dokazujemo kroz držanje distance. Prihvatite i poštujte preporuke zdravstvenih djelatnika i profesionalaca kako bi smanjili mogućnost infekcije koronavirusom, navelo je Ministarstvo zdravstva FBiH.

Svim katolicima u Bosni i Hercegovini te inozemstvu želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, navedeno je također u priopćenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Podsjećamo, ministar zdravstva Federacije BiH je Vjekoslav Mandić (HDZ BiH).

(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Uskrs je najveci krscanski blagdan, pa prema tome osobno idem na misu sa obitelji da proslavimo Isusovo uskrsnuce. Jedino se donekle slazem da preko drustvenih mreza cestitam 😁

 • Hocemo. I za bajram su isto tako cestitali telefonom i ostali zakljucani. Zasto prvi i drugi mjesec niste sve zatvorili i sada bi bili mirni. Vidi slucajnosti,za Bozic je isto bio nagli skok zarazenih. Valjda tako rekao horoskop. Ljudi! Proslavite nas blagdan kako Bog zapovijeda.Krscanski. U Gospodina se uzdajte, proci ce i ovo. Cuvajte vjeru i branite je. Ostat ce se zivo.

  • Što ti je Bog dao pamet, da ti on sve odradi? Što te nije ostavio na nivou živine onda? Dosta će imati posla ovih dana dok je tebe i takvih bogohulnika. Baci se i sa zgrade i prepusti Bogu da te spasi.

 • Je, za kršćane jedno a kada dođe Bajram onda kao i lani. Fešte i derneci. Pajdo, u svojoj mahali riješi a u tuđe ne pačaj.

 • Svi koji se bojite nemojte hodati i nemojte nikog puštati k sebi !
  No budite sigurni da mi koji se ne bojimo a u Boga vjerujemo nećemo slušati masonske odredbe !
  Po cijenu rata, po cijenu smrti. Jer ja kao kršćanin svojom smrću prelazim u vječnost to što vi glupani kojima mediji oblikuju svakodnevnicu ne možete razumijeti to je vaš problem koji možete riješiti čitajući Bibliju, i hodeći na svetu euharistiju…
  Baš sam se jučer pričestio direktno u usta i primio tijelo kristovo, i nema straha za mene jer
  U BOGA SE JA UZDAM

  A ti što misliš da si pametan kad kažeš da se bacamo sa zgrade,to je je jedna rečenica koja je na bazi ispod prosječne inteligencije ,jer tko bi pri zdravoj pameti učinio skok sa visine, a i Isusa je Sotona nagovarao…
  Ako nemaš što reći skupi se u svoju jazbinu i šuti .
  Imam slobodu odozgo

  SRETAN USKRS HRVATICAMA I HRVATIMA I CIJELOM SLOBODNOM SVIJETU

 • Hvala rakodjer i svima sritan Uskrs a ovi sto plase i zele da se i mi plasimo Bog ih pomoga i oslibodio od zlih namijera

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.