Federalni zavod za zapošljavanje: Zaposleno blizu 7.500 osoba uz programe sufinanciranja

U okviru realizacije Programa sufinanciranja zapošljavanja 2019, do sada je u ovoj godini ugovoreno preko 23 milijuna KM, a zaposleno 7.458 osoba s evidencije nezaposlenih.

Te mjere se odnose na: Prvo radno iskustvo, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Doprinos 500, Periodično zapošljavanje, Nova prilika, Javni radovi, Zapošljavanje žena, Tražim poslodavca te Služba u zajedničkim projektima.

Kada je riječ o realizaciji Programa sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019 (mjere: Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za sve, Poduzetništvo za žene i Druga prilika) do sada je ugovoreno preko pet milijuna KM, a obuhvaćena je 1.091 osoba.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je istakla da je u toku svakodnevno zaključivanje ugovora o sufinanciranju zapošljavanja i samozapošljavanja, te se do kraja godine očekuje još veća realizacija spomenutih mjera aktivne politike zapošljavanja, prenosi Klix.ba.

Zadovoljni smo realizacijom mjera u ovoj godini. Trudili smo se da mjere aktivne politike zapošljavanja ove godine što više prilagodimo krajnjim korisnicima te mislim da smo u tome uspjeli u velikoj mjeri. Ističemo da su poticaji blago povećani u odnosu na prošle godine te da je interes korisnika bio očekivano velik, istakla je Lončar.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.