Federalni zavod za zapošljavanje osigurao 48.000 KM za šest njegovatelja u Ljubuškom

Ugovor o sufinanciranju zapošljavanja u okviru „Programa kućne njege – Niste sami“ u utorak su u Sarajevu potpisali direktor Centra za socijalni rad Općine Ljubuški Viktor Grbavac i direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar.

Time je Zavod postao jedan od partnera u realizaciji ovog projekta čiji je glavni nositelj Centar za socijalni rad Ljubuški.

U okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata sa drugim pravnim subjektima 2023 Zavod je za realizaciju ovog projekta osigurao 48.000 KM.

Tim sredstvima je u narednih 12 mjeseci omogućeno sufinanciranje zapošljavanja šest stručnih osoba (njegovatelja), od čega četiri sa SSS, te dvije osobe sa VSS, priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Njegovatelji će u godinu dana svakodnevno kroz 33 mjesne zajednice obilaziti 150 socijalno ugroženih ljudi na području Grada Ljubuškog.

U okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata sa drugim pravnim subjektima 2023 Zavod je za realizaciju ovog projekta osigurao 48.000 KM (Foto: FZZZ)

Građanima će se osim pospremanja po kući, odvoza i dovoza stvari, namirnica iz trgovina, također mjeriti šećer, tlak i kisik u krvi.

Napravili smo preliminarnu listu od 150 korisnika koje ćemo kroz godinu dana obići, ali naravno da su otvorena vrata za sve one koji smatraju da ih nismo predvidjeli. Svi se mogu javiti Centru ili Crvenom križu, ukoliko smatraju da imaju nekoga, tko je sam, tko je nemoćan, i mi ćemo vrlo rado staviti te ljude na spisak, te će naši njegovatelji doći i olakšati im svakodnevni životkazao je u ranijem razgovoru ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac za Jabuka.tv.

Podsjetimo, ovo je prvi ovakav projekt na području Županije Zapadnohercegovačke koji je dobio financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH u iznosu od 80.000 eura, ali i od Grada Ljubuškog u iznosu od 40.000 eura.

U Ljubuškom će njegovatelji svakodnevno obilaziti 150 starih i nemoćnih

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.