Federalni inspektori nemaju zadatak skidati nacionalna obilježja

Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo objavila je da federalni inspektori nemaju nalog ni zadatak uklanjati nacionalna ni bilo koja druga obilježja po ugostiteljskim objektima u FBiH.

Nakon što se posljednja dva dana u medijima pisalo i u javnosti komentiralo o navodnim upozorenjima i kaznama od federalnih inspektora zbog isticanja zastava i drugih nacionalnih obilježja na ugostiteljskim objektima u Širokom Brijegu, Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je priopćenje o ovim navodima.

Kako je navedeno u priopćenju, federalni inspektori nemaju nalog ni zadatak uklanjati nacionalna obilježja po ugostiteljskim objektima u FBiH, a pozvali su i da im se dostave pouzdane informacije o identitetu federalnog inspektora koji je eventualno nešto takvo pokušao.

Priopćenje Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo objavljujemo u cijelosti:

“Poštovani,

obavještavamo Vas da federalni inspektori pri Federalnoj upravi za inspekcijske poslove vrše kontrolu poslovanja privrednih subjekata u FBiH u skladu s pozitivnim zakonskim propisima te da nemaju nalog niti zadatak da uklanjaju nacionalna ili bilo koja druga obilježja po ugostiteljskim objektima u FBiH.

Ukoliko imate pouzdanu informaciju o identitetu federalnog inspektora koji je eventualno pokušao takvo što, molimo Vas da nam dostavite podatke o tome, kako bismo mogli istražiti konkretan slučaj.

Svaki inspektor je, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, dužan pokazati svoju službenu značku i legitimaciju.

KABINET DIREKTORA
FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE SARAJEVO”

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Nasjedate na jeftine propagandne trikove i predizborne kampanje Mladezi HDZ-a, jeste li normalni vi ljudi, kakve inspekcije, tko je osim par sirokobrijeskih novoosnovanih internet portala objavio tu ”vijest”, nitko, jeste li normalni vi vise, kakve balije i picke materina, je li vas Boga stid imalo Katolici? Pa ne mozete se sa vlastitim susjedima slagati i prestati s ovim jadnim komentarima 30 godina poslije, a sta bi trebali onda drugi o nama misliti kad smo ovako zatucani i zadojeni mrznjom prema svemu sto nije kockicama obojeno… Naravno, svi redom cete se osjetiti ”ugrozeni” i glasati ”vjerodostojno” nakon ove prljave kampanje ponovno…

   8
   4
  • Za uhljebe kriminalne organizacije HDZ sigurno necu, a za koga cu, to je moja stvar. Ti slobodno podrzavaj jedinu stranku na ovim prostorima osudjenu za udruzivanje u kriminalnu organizaciju i glasaj, svakako si jos jedan od uhljeba sa iskaznicom na budzetu u EP, a ostali put pod noge nece li ovi veliki domoljubi ostati i sami sebe financirati.

   2
   1
 • onda bi tomislavgrad kaznili miliunskim iznosom, oni su postavili zastave u krugu od 10km ma svakoj rasvjeti viori se Hrvatska zastava!
  nešto prekrasno za vidit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.