Federalna inspekcija otkrila 82 neprijavljena radnika i zapečatila 52 objekta

Porezna uprava Federacije BiH jučer je na području 44 općine u Federaciji BiH izvršila 276 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje kruha i peciva i drugih uslužnih djelatnosti.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 82 neprijavljena radnika, 19 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 77 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 22 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 52 objekta, a u 136 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 313.450 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će aktivnost inspekcijskog nadzora nastaviti i tijekom vikenda, priopćeno je iz te institucije.

(Fena)


11 komentara

  • Koliko je inspektora, kolikp je dnevnica, hotelski smjestaj, hrana, gorivo itd. Sto ukupr mogu pokriti svoje troskove. A usput ce zapecatiti stogod firmi, kafica izd. Jos 20-50 ljudi otjerati vani. Svrha drzave inspekcije nebi trebala biti samo kupiti harac nego i stimulirati, podrzati malo gospodarstvo i privredu… Ovi su svi u novim autima, hotelski smjestaj, garderoba tip- top, place dobre a drzava u Ku…cu… Mogu oni ukupiti 10 milijuna penzije ce biti iste a politicarima ce biti jos bolje. Oni i kupe ,, harac,, za njih koji nista ne rade i ne mogu se niti oko cega dogovoriti osim pve pljacke naroda… Obican gradanin od ovog nece imati nista, na zalost. Krpe svoje rupe u proracunu…

  • Trebaim noge polomit,ukinuti treba sve drzavne ustanove i pozatvarat,sve uhljebe ostavit bez posla pa neka vide kakoje radit kod privatnika i kakoje razmisljat o Njemackoj..

    • AMEN…najveća nepravda 21 stoljeća, veća od svih genocida, i ne znam čega već je ta podjela na uhljebiju i nas što u privatnika radimo, razlika ko između mrtva i živa čovjeka,možda reći ćete u nekim firmama privatnim i nije plaća loša ,al psiha u drž.firmama je normalna, razmišljaš o normalnim stvarima, dok si u privatnika (kažem opet bez obzira na pare) stalno napet, nervozan ko “ćuko”, lud, razmišljaš da li ići u Njemačku ili Austriju, u p.m. samo što dalje odavde, a opet di kako kuda skim i sl..u uhljeba nema toga oni lagano i lagodno žive i živit će a mi…ko j*** nas kad se ne bunimo ništa, što reče netko gore iznad što bagra ne uđe u drž.institucije da malo provjere njihove diplome, natječaje preko kojih su tamo, pa i Ševine škole (tama ko da svi ne znaju sve) itd itd…zato kažem šaka i noga u glavu (al obavezno nešto preko lica da Vas ne mogu snimiti i sutra tužiti) jer su sve to naši neprijatelji, haračlije obične

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.