Federacija se zadužuje za 70 milijuna KM kako bi se zakrpio proračun

Vlada FBiH je donijela dvije odluke o zaduženju Federacije BiH putem emisije obveznica u ukupnom iznosu od 70.000.000 KM, namijenjenih za financiranje izdataka utvrđenih ovogodišnjim Proračunom FBiH.

Prvom odlukom je odobreno zaduženje od 30.000.000 KM putem emisije 30.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM i s rokom dospijeća od tri godine.

Drugom je odobreno zaduženje od 40.000.000 KM kroz emisiju 40.000 obveznica iste nominalne vrijednosti i rokom dospijeća od sedam godina, piše Klix.ba.

Javni pozivi za sudjelovanje u ovim emisijama obveznica bit će objavljeni na internet stranici Federalnog ministarstva financija, agenta emisije i Sarajevskoj burzi vrijednosnih papira d.d. Sarajevo, najkasnije sedam dana prije aukcije.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Politicari uzimaju milijarde maraka odraznih poreza prireza trosarina niusto se ne ulaze samo trpaju pare u dzepove . Taktika povaljivanja firmi koje posluju u debelom plusu svesti je u gubitak pa se zaduzit kod banaka na racun te iste firme a pare zavrsavaju kod nasih politkckih mafijasa . SVOJU DJECU I UNUCAD ONI LIJECILI TIM PARAMA SJEME IM SE ZATRLO

  • Bogsmi ne zna se ko pije ko plaća..Pa jeli prije mjesec dana Jelka Miličević.ministrica financija rekla da je Federacija u suficitu,da ne treba MMF itd..Bilo je baš na ovom portalu..Ko je ćopio lovu u međuvremenu ili je baba samo lupetala.Užas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.