Federacija BiH od petka u financijskoj blokadi

Entitet Federacija Bosne i Hercegovine od petka će se naći u financijskoj blokadi s obzirom na to da Parlament Federacije BiH nije usvojio proračun za 2019. godinu.

Proračun za 2019. godinu ranije je dobio podršku Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, međutim on ne može stupiti na snagu sve dok ga ne potvrdi Dom naroda Parlamenta FBiH.

S obzirom na to da početkom veljače prestaje mogućnost isplata obveza iz 2019. godine, već u veljači mogu se očekivati prve posljedice u obustavi isplata.

Federacija BiH nema usvojenu ni odluku o privremenom financiranju koja bi mogla osigurati servisiranje rashoda do 31. ožujka 2019. godine. Za usvajanje ove odluke potrebna je također suglasnost oba doma Federalnog parlamenta, piše Klix.ba.

Ured visokog predstavnika (OHR) u BiH i veleposlanstva SAD-a i Njemačke ranije su se oglasili priopćenjem za javnost u kojem su naveli kako stari saziv Doma naroda Parlamenta FBiH na čelu s Bradarom nema legitimitet da usvoji bilo koji zakon.

BiH neće dobiti status kandidata za EU bez izmjene Izbornoga zakona

Poljoprivrednici su najavili da će, ukoliko do kraja ovog tjedna ne bude usvojen proračun Federacije BiH za 2019. godinu, izaći na ulice i blokirati centrale političkih stranaka i zgradu Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH.

Blokirat ćemo sve i jednu centralu političkih stranaka u FBiH i OHR. Ovo govorim najozbiljnije, jer dosta nam je maltretiranja. Dajemo im rok da do 31. siječnja usvoje proračun, kazao je predsjednik Udruge poljoprivrednika u FBiH Nedžad Bićo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.