Feal: Kompanija iz Širokog koja se okrenula tržištu EU

Zamjenik premijera Federacije FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović posjetili su jučer kompaniju Feal d.o.o. u Širokom Brijegu gdje su s članovima Uprave Tončom Barbarićem, Antom Musom, Markom Novakom i Mariom Čolakom razgovarali o poslovanju kompanije koja se uspješno bori na svjetskom tržištu i ispunjava visoke zahtjeve kupaca.

Feal d.o.o. je lider u svojoj branši, prisutan je na tržištu više od 35 godina i bavi se projektiranjem aluminijskih sustava i proizvodnjom aluminijskih profila.

Feal Grupa ima više od 550 uposlenika, od čega 470 u Širokom Brijegu i Mostaru, a ostatak čine zaposlenici u prodajnim centrima i projektnim biroima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji i Njemačkoj. Federalni ministri izrazili su zadovoljstvo činjenicom da se kompanija iz Širokog Brijega u posljednje dvije godine značajno okrenula tržištu Europske unije.

Više od 80 posto proizvoda ide izvan granica BiH, a izvoz se posljednjih godina udvostručio, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.