FBiH: U danu zatečeno 116 radnika na crno i zapečaćeno sedam objekata

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 1. kolovoza na širem području Federacije BiH izvršili 162 inspekcijska nadzora tzv. akcije kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva, građevinarstva i druge uslužne djelatnosti.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 116 neprijavljenih radnika, 15 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, i dva objekta koji su obavljali djelatnost bez dozvole za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez dozvole, zapečaćeno je sedam objekata i u 60 inspekcijskih nadzora izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 305.300 KM.

Aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije će se nastaviti i u sljedećem razdoblju, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.