FBiH: Proširena lista proizvoda na koje je ograničena najviša marža

Na sjednici Vlade FBiH održanoj u četvrtak u Mostaru proširena je lista osnovnih životnih namirnica i pojedinih proizvoda sa još šest artikala na koje je određena najviša marža.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević  je nakon sjednice najavio da se radi na dodatnom proširivanju ove liste i to na 34 artikla, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Na današnjoj sjednici Vlade proširili smo Odluku o kontroli marži za osnovne životne namirnice i pojedine proizvode tako što smo listu proširili s postojećih devet na 15 artikala. Dakle, dodali smo još šest artikala. Vodili smo računa da utječemo na cijene, odnosno da probamo na ovaj način zaustaviti rast cijena osnovnih životnih namirnica koje su i najbitnije za najosjetljivije socijalne kategorije, kazao je Hasičević.

Dodaje kako nastavljaju dijalog s trgovcima, potrošačima i sindikatom.

Naredni projekt koji provodimo je da se ova odluka proširi na 34 artikla koje smo preliminarno dogovorili, a predstoji nam da sa zainteresiranim stranama dogovorimo način provedbe i kontrole. Ovim provodimo akciju ‘Zaključavamo cijene’. Na taj način bi bilo baš vidljivo ovo što je danas malo teže vidjeti, a to je mjera koja ograničava krajnje cijene na način da bi se postojeće cijene 34 artikla značajno smanjile i zaključale za određeni dogovoreni period. Sve to radimo s ciljem poboljšanja standarda naših građana i zaustavljanja ‘divljanja’ cijena, istaknuo je ministar Hasičević.

Može li odluka Vlade FBiH o ograničenju marže zaustaviti enormna povećanja cijena?

(www.jabuka.tv / Foto: Freepik)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.