FBiH: Hoće li umirovljenici dobiti 13. mirovinu?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike još nije odgovorilo na zahtjeve umirovljenika o isplati 13. mirovine.

Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, kaže kako će čekati odgovor najkasnije do kraja travnja.

Očekujemo odgovor o 13. mirovini do kraja travnja. Mi iz Zeničko-dobojske županije smo direktno uputili zahtjev na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Isto je učinjeno i iz Srednjobosanske. Potom je 20. prosinca 2023. godine usvojeno da to bude stav Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

Je li taj zaključak upućen Ministarstvu rada ispred Saveza, ne znam. To možemo znati na narednoj sjednici Upravnog odbora Saveza krajem veljače. Predsjednik Upravnog odbora Saveza, ukoliko se ukaže potreba, može sazvati i izvanrednu sjednicu, govori za Faktor Trakić koji je predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije.

Ukazuje kako je umirovljenička populacija najviše pogođena inflacijom u našoj zemlji.

Oni u vlasti su svojim zaposlenicima u federalnim ustanovama i poduzećima prije Nove godine uplatili po 1.260 KM. Sada će vjerojatno dobiti još po 1.260 KM i to može, a na naš zahtjev se šuti, govori Trakić.

Upitali su ga što ukoliko se ogluše na zahtjeve za 13. mirovinom.

Onda ćemo, ako to Savez FBiH ne uradi, mi reći svoje. Uvijek stojim iza toga, kada god smo izašli na prosvjede, što smo tražili, to smo i dobili. Kao da im je u interesu da umirovljenici izađu na prosvjede, govori Trakić.

Ukazuje da otkako je formirana nova Vlada FBiH, da premijer Nermin Nikšić nije našao za shodno da se sastane sa predstavnicima umirovljenika.

To je čisti primjer koliko nas Vlada uvažava na čelu sa premijerom Nikšićem, množe nas sa nulom. Ipak, da se ne zaboravi, mi predstavljamo 440.000 umirovljenika! Naše članstvo broji 290.000 ljudi, ali ono što tražimo, tražimo za sve, poručio je Trakić.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

30 komentara

  • Treba Nikšić smjeniti dok su bili predzadnji put oni pobijedili mi nismo regres dobivali CETRI godine DJELILI su nas Novac svojim podobnim a mi penzioneri nek se patimo ev njemu naša penzija pa će vidjeti kako mjesec preživite od EU NIJE POLA PENZIONERA DOBILA SVE PODOBNI DOBILI GDJE ĆE IM DUŠA SVE ZA LIJEKOVE TROŠILI AKO BOGDA

 • Samo ulica. Sebi su isplatili regrese, pomoci po 1260 km ide opet isplata druge te pomoci, sebi place dignu svake godine po 400-800 km a umirovljenicima 26 km. Sramota. Samo ulica i na izborima kontra ovih sto nista nisu uradili za penzionere..

 • LOPOVI gdje je umirovljenicima Božićnica, Regres za More, Uskrsnica sve ste sebi isplatili a fukaru ko jebe što je radila čitav život. Kako vas nije sramota hodati pored ovake sirotinje od umirovljenika.

 • ti anonimno si svakom loncu poklopac sigurno te niko ne ferma nigdje pa dosadio si i ovdje daj komentar a ne 10 komentarišeš sam sa sobom.bar kad koment.reci nešto pametno

 • Ko je izabrao Nikšića nego mi u većini penzioneri i ko je on i njegovi da neće da nas prime na razgovor.Trakiću što ćekaš zašto se ti boriš kod tebe koliko je primanje da je minimalno sjedio bi pred vratima Nikšića.Sebi plate 400 Km dižu a nama 25 Km sramota .

 • Pola ljudi zive na rubu siromastva stariji a ovi mladi sto dobise nekakvu mirovinusamo piju locu i nista nerade dajte brate djeci bolesnoj ko trosi za potrebe ljekova i drugog

 • Tko prestavlja umirovljenike dobro je da je ne smanje a ne da dpaju 13 mirovinu. To samo u HR ima i to treba tako. U bosni poskupilo sve za 60 % oni im digli 5% mirovinu. Bio sam nedavno u Hercegovini u posjeti jednoj Obitelji te kupim pol kila klave srcer jednu kutiju keksa i bocu pica. Pogledam na Frank kavi ne pise 500 grama nego 400. Turbo lopovluk od proizvođača jer drzava ne poduzima nista a otvornice kradu gradane smanjuju gramazu i bogate se ali uvjek poskupljuju proizvode.

 • Nikada penzioneri neće dobiti tu trinaestu penziju. Premijeru nije cilj pomoći penzionerima, nego samo nastoje da od silne bijede koja ih prati što više ( poumire) i tako ih skinu da leđa u svim pogledima.

 • Zamislite političku stranku od 290.000 članova. Mogli bi povećavati penzije do mile volje, bez Fodila, Šonje NIkšića i drugih kretena. Potrebno je samo malo volje. Glasati za sebe.

 • Pod hitno treba smijeniti rukovodstvo penzionera na USK jer uopće ne rade ništa ,niti ih interesuje status nas penzionera.Oni se sastanu podjele dnevnice i ništa ne urade.Pravi su ĆUTOLOZI.
  Penzioneri USK trebaju se pridružiti Udruženju penzionera Zenica jer se njihovi predstavnici bore za položaj i primanja penzionera.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.