FBiH: 2. i 3. siječnja neradni dani

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je javnost da je Zakonom o praznicima (Službeni list SFRJ, broj: 6/73), propisano da je Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i 2. siječnja.

Istim Zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u koje se slavi Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

”Prema tome kako 1. siječanj 2017. godine pada u nedjelju obavještavamo javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak 2. i utorak 3. siječanj 2017. godine”, poručili su iz ministarstva.

Na dan praznika poslodavci, ustanove, tijela uprave i druge pravne osobe ne rade, priopćeno je iz ministarstva.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • a mi što radimo u privatnom sektoru kao da živimo u nekom paralelnom svemiru, koliko sam pohvatao iz SF tematike taj paradoks bi značio da svi zauzimamo isto mjesto al da smo fazno pomaknuti (il tako nešto) pa se ne vidimo i ne čujemo, al bgm ja ove dupelizce, uhljebe, strvinare, bezbožnike iz javne uprave i državnih službi jako dobro vidim i čujem, znači nešto je drugo…neznam da li Vi ostali shvatate al meni je jasno i to kristalno jasno da je lucifer (đavao) došao na zemlju i tu je u obliku djelatnika javne uprave i državnih službenika (da su pravi katolici ne bi tamo ni radili, jer pravi katolik prezire mito, korupciju, vezu i štele bez kojih se tamo ne može upasti) mi iz privatnog/REALNOG sektora im priskrbljujemo njihove prenapuhane plaće, prenapuhane mirovine, prenapuhane otpremnine…i da da samo da znate još nije kasno stavimo ove parazite na prvo mjesto neprijatelja, jer to i jesu, kakvi srbi, muslimani, cigani i sl (uhljeb je pokrao i prošli sustav do zadnjeg dinara, pa se moralo ratovati kako bi se sve to pokrilo, tako će biti i opet), sve su to nepostojeće kategorije,al uhljeba itekako osjećamo, dakle braćo i sestre osvjestimo se dok još nije kasno, jer uskoro će biti kasno

  • Kako kaze pravnica u mojoj firmi sta bi vi htjeli vise dana odmora pa radite u privatnika a gospodji nije jasno da bi makar po slovu zakona trebali biti isti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.