Farmaceutski fakultet u Mostaru suorganizator 4. Kongresa farmaceuta u BiH

Najveće okupljanje magistara farmacije u Bosni i Hercegovini odvijat će se u sklopu 4. Kongresa farmaceuta Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem, koji će se održati u Sarajevu od 10. do 13. listopada 2019. godine, u Sarajevu, hotel Hills.

Ovaj veliki projekt u kojem će sudjelovati značajan broj stručnjaka, djelatnika, poslodavaca i akademskog osoblja iz područja farmacije i farmaceutskih znanosti, održava se jedinstvenom suradnjom ključnih stručnih i akademskih institucija iz područja farmacije u Bosni i Hercegovini: Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Komore magistara farmacije FBiH, Farmaceutskog društva Republike Srpske te Farmaceutskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.

Sudionici ovog kongresa imat će priliku slušati novosti iz farmaceutskih i srodnih znanosti, koje će predstaviti veliki broj eminentnih akademskih imena iz Bosne i Hercegovine, regije i cijele Europe.

Na ovom skupu očekuje se preko 1 000 sudionika, a prijavljeno je 160 originalnih znanstvenih radova, te 72 poster prezentacije. Zadovoljstvo nam je što će se Farmaceutski fakultet u Mostaru na ovom kongresu predstaviti i sa nekoliko svojih predavača, koji će iznijeti aktualne i zanimljive teme iz struke.

Hvale vrijedan iskorak u radu i napretku Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, koji stalno radi na procesima cjeloživotnog učenja i usavršavanja zdravstvenih profesionalaca, očituje se i u ovom novom kongresu, pri čemu će poseban naglasak biti na promjenama i zahtjevima u modernoj farmaceutskoj djelatnosti, znanosti, tehnologiji, ali i društvenim okolnostima.

Farmaceuti Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja ulažu velike napore da u vlastitom i razvoju svoje struke u potpunosti prate suvremene trendove i daju značajan doprinos očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Budućnost farmaceutske struke koja je podložna promjenama u društvu i znanosti, krojit će se upravo na ovakvim stručnim okupljanjima, stoga i ovim putem pozivamo sve magistre farmacije, farmaceutske tehničare, ali i ostale stručnjake iz područja biomedicine i zdravstva, kao i predstavnike farmaceutskih tvrtki i regulativnih poslova, da sudjeluju na predstojećem 4. kongresu farmaceuta u Bosni i Hercegovini, poručili su iz Farmaceutskog fakultetu SUM-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.