Fantastičan rezultat: Balerina Zrinjskog, Sara Šarić, briljirala na natjecanju u klasičnom baletu

Na Internacionalnom natjecanju iz klasičnog baleta “Balance 2018”, mostarska balerina Sara Šarić, učenica 3. razreda Prve baletske škole – odjeljenje Zrinjski Mostar, osvojila je maksimalnih 100 bodova te posebnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, u iznimno jakoj konkurenciji od 11 balerina prijavljenih u III. kategoriju.

Natjecanje se održalo se u Sarajevu od 21.-23. svibnja u organizaciji Tanzelarije, a cilj natjecanja je okupljanje mladih ljudi koji zajedno sa svojim baletnim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i ostvariti nova poznanstva.

Kroz tri dana natjecanja organizirane su radionice iz klasičnog baleta i suvremenog plesa u Osnovnoj glazbenoj i baletnoj školi „Novo Sarajevo“ za svu djecu. Radionicama su pristupili i Maria Mojca Azinović te David Azinović, također učenici mostarskog odjeljenja Prve baletske škole.

Natjecatelji koji su ostvarili jedno od prva dva mjesta te posebnu nagradu, dobili su priliku nastupati na Gala večeri natjecanja, kada su dodijeljene medalje i diplome. Sara je osvojila besplatnu kotizaciju na baletno natjecanje koje će se održati 2019. godine u Ateni, Grčka.

Mostarsko odjeljenje Prve baletske škole redovito održava sate baleta u Športskom plesnom klubu Zrinjski već četvrtu godinu za redom. To su prve i jedine balerine iz Mostara sa školskim svjedodžbama položene baletne osnovne škole, izdane od Ministarstva obrazovanja.

Široj publici balerine Zrinjskog su poznate po osvojenim odličnim rezultatima na domaćim i međunarodnim natjecanjima te posebno s posljednjih regionalnih kvalifikacija, na kojima su pobrale medalje i bodove te izborile plasman na Svjetsko finale Dance World Cup, koje će se održati u Španjolskoj, gdje će kao dio reprezentacije Bosne i Hercegovine Luna Leko i Sara Šarić pokazati svoje znanje i umjetnički izraz, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.