Falatar: Čović je olakšao posao Komšiću i on snosi dio odgovornosti

Boriša Falatar, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na Općim izborima koji su 7. listopada održani u Bosni i Hercegovini, u srijedu je gostovao na HRT-u u emisiji “1 na 1” urednika Romana Bolkovića.

Falatar je, između ostalog, odgovarao i na pitanja o tome kako vidi budućnost Bosne i Hercegovine s nacionalnim strankama na vlasti te je govorio o rezultatima Naše stranke na prethodnim izborima.

Falatar je priznao da je, s obzirom na neznatne rezultate na prijašnjim funkcijama i na agresivnu kampanju koju je vodio, iskreno iznenađen brojem glasova koje je dobio novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Falatar je to objasnio dvama argumentima.

Kao prvo, ne vjerujem da su ljudi glasovali za njega, nego je većina glasovala protiv Čovića i duboko sam uvjeren da Čović snosi dio odgovornosti zato što je godinama vodio politiku koju su mnogi građani BiH vidjeli kao antidržavnu. On je olakšao posao Komšiću. Drugi razlog je to što imamo sustav koji očito ne funkcionira i koji bi se trebao promijeniti, ustanovio je Falatar.

Više pogledajte u priloženom videu, a o izboru Željka Komšića od 21. minute.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • nije mi nikako jasna teza ovog konja Falatara kad veli da su za Komšića glasali oni kojima je smetao Čović, to nemore držat vodu nikako, zašto, pa jednostavno zato što su za Komšića glasali isključivo muslimani iz Sarajeva Tuzle Zenice Bugojna itd, i nemaju oni šta bit opterećeni Čovićem, to je bio planski probošnjački naputak da muslimani moraju glasati za Sejdu Komšića, a zašto pa vidimo svakim danom zašto. Uskoro se sprema preuzimanje Neuma pod okrilje Sarajeva, tj.da postane glavna ‘Bosanska (čitaj muslimanska, is.ilovska) luka na Jadranu, kao i svega strateškog di smo mi Hrvati uskoro će to primiti naziv samo Bosanski tj.Bošnjački, i jedino je mogo biti razlog da glasaju za Komšića taj da su imali strah od eventualnog trećeg entiteta. Ovo je još jedan u nizu Komšićevih pulena, htio ne htio upravo radi u njegovu korist, jer istu ovu spiku i sam Komšić plasira tako da je pametnom prozirno sve

    2
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.