Fahrudin Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH

Fahrudin Radončić danas će podnijeti ostavku na mjestu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio i sam Radončić koji je kazao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje njegovog zamjenika.

Prvi razlog je različito shvaćanje migrantske krize, s jedne strane mene kao ministra sigurnosti, a s druge strane člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković koji su stali na stranu pakistanskog veleposlanika i koji ne shvaćaju i ne identificiraju migrantski sigurnosni problem, govori Radončić.

Za drugi razlog ističe osobnu procjenu da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH.

Zbog toga zaista ne vidim razlog da sjedim u Vijeću ministara kao jedini lider jedne političke stranke, smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Za treći razlog je istaknuo aferu “Respiratori” odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

Ja sam podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe da sankcioniraju aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjačke i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sustavne korupcije. Ne prejudiciram tko je kriv, ja sam za neovisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužiteljstvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci, rekao je Radončić.

Radončić ističe da nema nikakvih osobnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića već da se radi o strateškim razlikama.

Mislim da je korektno da ne glumimo opoziciju u vlasti jer očito imamo različita stajališta. Mislim da sam uradio veliki posao kada je bilo najpotrebnije za državu. Vrijedilo je biti u Vijeću ministara BiH za vrijeme pandemije i mislim da sam pokazao kako treba raditi, zaključio je Radončić u razgovoru za Klix.ba.

Radončić će na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH obavijestiti kolege o svojoj odluci.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • BiH se cjepa po svim savovima. Dok god Bakir i SDA budu iznad zakona i drzave, institucija ovom ludilu nema kraja…Mozda ovo i jeste cilj MZ- ce koja je dopustila Bakiru da se ovako ponasa. On se stavio iznad institucija, tuzilastva, sudova, policije a OSA ke svakako njegova i tu ima 100 posto kontrolu.

  • Vjerojatno vide da je jedino rješenje tri federalne jedinice. Možda ce onda biti mira i dogovora. Ovako više ne ide te mislim da su stranci svjesni toga sto Bskir radi oa ga puštaju da vide dokle i onda razlaz

  • Sad Nakir ima i min. Sigurnosti jer ce postaviti nekog svog iz SDA. Netko ko Mektic sto je bio. Stiti migrante, vehabije a laj po hrvatima i dobar… Ako su stranci pametni sad im je sve jasno tko dan sto se zbiva.. A Valentin je u komi on ne vidi i ne cuje sto se zbiva.

  • Znam da je teško ali nisi trebao davati ostavku,sad si ostavio velik prostor Sebiji i njezinim đacima.
    Jeli “NAŠ” Željko išta ljudski napravio za ovo vrijeme?

  • Koji ce ti kurac ministarsko mijesto. Tezak si nekolike milijarme. Povedi kakve dijevojke pa ih malo mazi. Jer ne mozes vise od 5 godina, uzivaj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.