Facebook zabranio bjelački nacionalizam i separatizam na svojim platformama

Facebook, Twitter Inc i You Tube pod pritiskom su da uklone sadržaje bjelačkog rasizma i neonacizma sa svojih platformi.

Kao odgovor, Facebook je pojačao skupine za nadzor sadržaja i ukinuo stranice koje se koriste za promicanje i organizaciju skupova bjelačkih rasističkih skupina.

Tijekom protekla tri mjeseca razgovori s članovima civilnog društva i stručnjacima za međurasne odnose širom svijeta potvrdili su nam da bjelački nacionalizam i separatizam ne može biti odvojen od bjelačkog rasizma i organiziranih skupina koje zagovaraju mržnju, objavila je kompanija.

Nadalje … nećemo tolerirati veličanje niti potporu bjelačkog nacionalizma i separatizma, dodaje se.

Facebook je također rekao da će ljude koji pretražuju pojmove vezane uz bjelački rasizam početi povezivati s organizacijom Life After Hate, koja pomaže ljudima da napuste skupine koje zagovaraju mržnju.

(Hina)

1 komentar

  • Pa navedite o čemu se zbilja radi, a ne samo prenijeti manipulativnu ‘vijest’.
    U SAD-u su se udružili poludjeli ljevičari, tehnološke kompanije i demokratska socijalistička partija da agresivno napadaju sve vezano za bijelce, kršćane, heteroseksualce i konzervativnije ljude. Čim si bijelac, kršćanin, voliš žene i koristiš se zdravim razumom – tebe se smatra rasistom, homofobom, ksenofobom, seksistom i šta već ne.
    Ovo s društvenim mrežama je smješno naravno jer prate šta im njihovi šefovi iz politike i tajne službe nalažu. Njihov cilj je obmana javnosti i potpuno brisanje prava govora. Jer po njihovim pravilima vrijedi da je govor zdravog razuma govor mržnje. “Ako nisi s nama ti si rasist”. Zato je normalnim ljudima dodijalo sve to i zato će Gosp. Trump (najbolji predsjednik moderne povijesti svijeta) biti ponovno izabran 2020, a zato Američka ekonomija i standard naglo napreduju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.