Facebook uvodi novu opciju

U Facebooku testiraju način rada koji bi trebao omogućiti postavljanje do pet različitih profila vezanih uz jedan korisnički račun.

Ti bi profili trebali poslužiti za sudjelovanje u različitim grupama s kojima se korisnik želi povezati.

Recimo, tako biste mogli imati profil na kojem su samo vaši prijatelji i drugi koji je namijenjen članovima obitelji ili kolegama s posla.

Korisnici koji sudjeluju u testiranju mogu mijenjati profile u nekoliko poteza.

Dodatni profili ne moraju biti pod stvarnim imenom korisnika već je moguće odabrati bilo koje, pod uvjetom da je jedinstveno i da ne koristi brojeve te posebne znakove. Na glavnom profilu i dalje će morati biti korišteno osobno ime i prezime (iako postoje načini kako se to može zaobići).

U Facebooku kažu kako za zasebne profile i dalje vrijede ista pravila ponašanja kao i inače, pa stoga nije dozvoljeno lažno predstavljanje.

Ogriješite li se o pravila ponašanja na zasebnom profilu uslijedit će iste sankcije kao da ste to učinili na glavnom. Ako to učinite dovoljno često, možete ostati bez korisničkog računa u cijelosti.

Pojedine značajke – poput stvaranja i upravljanja stranicom ili servisa Dating – ostat će dostupne samo putem glavnog profila.

U Facebooku kažu kako uvođenje profila neće promijeniti način na koji mjere posjećenost. I dalje će za to koristiti broj dnevno i mjesečno aktivnih korisnika, prenosi Tportal.

Sve dosad Facebook nije dozvoljavao da jedna osoba ima više korisničkih računa odjednom. Novi profili su svojevrstan iskorak u tom smjeru, ali i nastojanje zadržavanja korisnika na njihovoj platformi što je dulje moguće.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.