Facebook uvodi mogućnost koju su ljudi godinama tražili

Facebook trenutno isprobava ‘dislike’ (‘ne sviđa mi se’) tipku, piše The Independent. Kao odgovor na mnogobrojne zahtjeve korisnika, društvena je mreža određenom malom broju korisnika svoje aplikacije Messenger omogućila odgovaranje na pojedine poruke s neodobravanjem.

Osim toga, Facebook želi da korisnici uz pojedine poruke u Messengeru vežu i emojije, slično kako se to radi s reakcijama na Facebooku.

Društvena je mreža opetovano ignorirala želje korisnika za uvođenjem dislike tipke, tvrdeći da će njezina implementacija dovesti do zlostavljanja te da će biti nepopularna s velikim brandovima koji se oglašavaju na Facebooku.

Facebook je ustrajan u tvrdnji da je dislike tipka zapravo više ‘no’ (‘ne’) tipka te da će korisnicima poslužiti u situacijama kada u grupnim razgovorima problem trebaju riješiti glasovanjem.

‘Stalno pokušavamo Messenger učiniti zabavnijim i privlačnijim. U sklopu ovoga manjega testa omogućit ćemo ljudima bolje izražavanje osjećaja putem poruke’, rekao je djelatnik Facebooka za TechCrunch.

Facebook je na sličan način prvo testirao pa kasnije uveo reakcije na objave. Mogućnost reagiranja na objave sa šest emocija umjesto samo ‘likea’ pokazala se vrlo popularnom, a prema časopisu New York, izražavanje ljubavi je najpopularnija reakcija, prenosi Jutarnji.hr.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.