Facebook u borbi protiv lažnih profila testira novu opciju

Popularnost Facebooka za sobom je povukla i lavinu lažnih profila kojima je jedini cilj konstantno provociranje, vrijeđanje ili da to svedemo pod jedan zajednički nazivnik – “trollanje”.

Toga su svjesni svi, ne samo oni koji korište najpopularniju društvenu mrežu na svijetu, već svi koji su na bilo koji način sudjelovali u virtualnoj interakciji na bilo kojem od nebrojenih resursa na internetu.

Lažni profili, pogotovo oni koji su kreirani da bi stvarnoj osobi nanijeli štetu svojim postovima i objavama, poseban su problem, stoga je Facebook pokrenuo testiranje nove opcije koja bi trebala pomoći upravo u otkrivanju i eliminaciji lažnih profila.

Kako, dakle, Facebook zamišlja ovu opciju, otkrio je voditelj sigurnosti u kompaniji, Antigone Davis. Proces je automatiziran, algoritmi će biti u stanju prepoznati “trolla”, odnosno lažni profil koji oponaša stvarnu osobu i time joj nanosi štetu.

Za potvrdu da se doista radi o lažnjaku Facebook će zatražiti od stvarnog vlasnika profila da verificira svoje podatke i na taj način prokaže onoga tko se predstavlja lažno u njegovo ime. Navodno je ova opcija uvedena zbog brojnih slučajeva virtualnog zlostavljanja, pogoto žena, koje su zbog toga što se netko lažno predstavljao u njihovo ime imale ogromnih neugodnosti.

Nova opcija je trenutačno dostupna u 75% zemalja u kojima posluje Facebook s tendencijom da vrlo brzo bude dostupna svugdje.

(Zimo.co)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.