Facebook sprema novosti za Messenger, a tiču se – tajnih poziva

Prema najnovijim izvješćima, Facebook užurbano testira Whatsappovu eknripciju na “tajnim” pozivima za Messenger.

Facebookov šef Mark Zuckerberg u ožujku je podijelio svoju veliku viziju budućnosti Facebooka koju objedinjuje enkripcija svih usluga za razmjenu poruka. Prema najnovijim vijestima, kompanija na ovom planu zbilja i radi.

Prema analitičarki Jane Manchun Wong, Facebook trenutno isprobava enkripciju video i audio poziva preko Messengera u sklopu posebnog tajnog moda (Secret Mode). Ovo neizravno također znači da vaši obični pozivi neće biti enkriptirani.

Podsjetimo, Messenger trenutno enkriptira poruke jedino ako se nalazite u modu za tajne razgovore, a nova značajka će osigurati i glasovne razgovore. Također je vrlo važno naglasiti da samo WhatsApp trenutno koristi enkripciju telefonskih poziva.

Premda ovo testiranje možda rezultira dolaskom enkripcije u pozive za Messenger, velik broj ljudi ga vrlo vjerojatno nikad neće ni koristiti, s obzirom da svi znaju da Messenger nikad nije bio dobro mjesto za razmjenu povjerljivih poruka. Ono što bi bila prava i poštena stvar je da Facebook odluči sve poruke enkriptirati na samom startu, prenosi Tportal.

Nova značajka je, kao što smo već naglasili, trenutno u stanju testiranja, a datum dolaska još nije poznat.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.