Facebook prati što otvarate na webu

Facebook sada ima opciju na svojoj mobilnoj aplikaciji koja prati sve web stranice koje ste posjetili na platformi u posljednjih 30 dana.

Ova opcija je automatski uključena, ali je možete isključiti. Facebook korisnici dobivaju obavijest o ovoj opciji kad pristupe aplikaciji, a značajka se postupno uvodi globalno.

Kada je aktivirana, ova opcija sprema popis web stranica koje ste posjetili putem Facebook mobilnog preglednika u posljednjih 30 dana. Važno je napomenuti da ova postavka ne uključuje veze iz razgovora na Messengeru, prenosi Bajtbox.com.

Foto: Meta

Međutim, postoji zabrinutost za privatnost. Facebook može koristiti vašu povijest veza kako bi vam slao ciljane oglase na svojim platformama. Ako želite isključiti ovu postavku, otvorite bilo koji link unutar aplikacije, pokrenite Facebook mobilni preglednik, dodirnite izbornik s tri točke i odaberite Postavke preglednika. Tamo možete isključiti ”Povijest veza”.

Važno je napomenuti da će Facebook odmah izbrisati vašu povijest veza kad isključite ovu postavku, ali može proći do 90 dana da se potpuno obriše popis vaših veza.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.