Facebook odsad ima opciju za tajne poruke

Vjerojatno ne želite da vam Facebook njuška po privatnim razgovorima. Odnedavno je moguće Messengerom slati poruke prijateljima koje su vidljive samo na uređaju osobe s kojom komunicirate, ne i Facebooku.

Značajka Secret Conversations ušla je u fazu ograničenog testiranja prije tri mjeseca. Sad je dostupna većini korisnika. U aplikaciji Messenger za Android i iOS nova značajka omogućava stvaranje enkriptiranih tajnih razgovora jedan-na-jedan, u sklopu kojih možete slati tekst, fotografije i naljepnice.

Evo uputa kako to učiniti na Androidima, korak po korak:

  1.  Aktivirajte opciju u Messengeru tako što ćete kucnuti po svojoj slici ili ikonici za profil, odabrati opciju Secret Messages (ili Tajne poruke) i uključiti ju.
  2.  Otvorite Messenger, kucnite po dugmetu New Message.
  3.  Odaberite kome želite poslati poruku
  4.  Kucnite na slovo i u kružnici u gornjem desnom kutu.
  5.  Pronađite opciju Secret Conversation i uključite ju.
  6.  U izborniku pri dnu s desne strane pojavit će se dugme za štopericu. Kucnite po njemu kako bi odredili koliko će dugo poruka koju šaljete biti vidljiva. Na raspolaganju imate raspon od pet sekundi do jednog dana.
  7.  Kad ste gotovi, kucnite Send.

Vlasnici uređaja na iOS-u prilikom odabira nove poruke odmah u gornjem desnom kutu zaslona imaju opciju ‘tajno’ koja će otvoriti novu tajnu konverzaciju sa željenim primateljima, piše tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.