Evo zašto vrećica čipsa nikad nije napunjena do vrha – Jabuka.tv

Evo zašto vrećica čipsa nikad nije napunjena do vrha

Ma kako veliku vrećicu kupili i ma koji brend odabrali, čipsa će u njoj uvijek biti – dopola. Pokušava li nas proizvođač tako nasanjkati, naplatiti više, a dati manje?

Ne, postoji razlog zašto kupujemo zrak. Zapravo, nije to ni zrak nego plin… Ako si veliki fan čipsa, znaš da je jedna stvar ista kod svakog brenda i okusa, kupila malu, veću ili najveću vrećicu čipsa, kad je otovriš bit će dopola prazna, piše Miss7.

Malo razočaravajuće, ali navikli smo se. Pokušavaju li nas to proizvođači čipsa prevariti, stvoriti dojam da smo kupili veliko pakiranje, a onda uštedjeti na krumpirićima? Ili, ako nije tako, čemu tolika vrećetina za malu količinu krumpirića? Kao da i ovako ne prozvodimo dovoljno smeća…

Pa, izgleda da postoji razlog, čak nekoliko razloga zašto je vrećica uvijek napola prazna…

Pravi razlog zašto je vrećica poluprazna

Glavni je razlog zašto je vrećica prazna odnosno puna zraka – zaštita proizvoda. Ma kako debelo narezan, tvrd i kvalitetan čips bio, od tvornice do dućanske police mora proći dug put. Da su krumpirići u vrećici nagurani vjerojatno bi se sasvim namrvili dok dođu do nas. A to nije fora.

U vrećicu stavljaju plin?!

Iako smo u prethodnom odlomku napisali da je vrećica ispunjena zrakom, zapravo nije riječ o zraku. Pakiranje čipsa zapravo je napunjeno plinom, točnije dušikom! Dušik čips održava svježim; da je u vrećici običan zrak čips bi postao vlažan i gnjecav te se pokvario. Proizvođači su otkrili kako mu dušik ne samo produljuje vijek trajanja već i poboljšava okus. Inače, dušik je prirodan plin i potpuno bezopasan.

Ako se osjećaš prevareno, napravi ovo

Ako želiš znati koliko je čipsa u vrećici, pročitaj netto težinu proizvoda naznačenu na ambalaži. Možda različiti proizvođači u podjednaku vrećicu ne stave jednaku količinu čipsa? Pročitaj, pa ćeš znati koji ti se najviše isplati kupiti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.