Evo zašto je najbolji NFL trener svih vremena nosio hrvatski grb

Osvojio je šest Super Bowla i time postavio rekord američke lige. Rođen je u Tennesseeju, mnogi ga smatraju jednim od najboljih trenera NFL-a, a njegovi korijeni su – hrvatski.

I on je na njih itekako ponosan. Bill Belichick (70), dugogodišnji trener New England Patriotsa pred kamerama je ovaj tjedan na utakmici nosio jedan upečatljiv “modni dodatak”.

Belichick je na prsima majice dao ušiti hrvatsku zastavu, a isto su napravili njegovi sinovi Steve i Bryan, treneri u momčadi.

Belichick se tako pridružio akciji NFL-a u kojoj je više od 200 igrača i trenera nosilo obilježja zemlje iz koje vuku korijene.

Neki su nosili naljepnice na kacigama, a drugi su imali ušivene zastave. Inače, Billovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković porijeklom su iz Draganića blizu Karlovca, odakle su 1897. emigrirali u SAD.

Slavni trener svojevremeno se pohvalio da se u njihovoj kući uvijek govorilo hrvatskim jezikom, da mu sin ima hrvatsku tetovažu i da su svi zdušno navijali za vatrene na SP-u 2018. godine, piše Večernji.

U kući moje bake i djeda pa onda i u kući mojih roditelja govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, posjetili i Draganić kao obitelj da vidimo i osjetimo odakle potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno – rekao je Bill u dokumentarnoj seriji Hrvatske televizije.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.