Evo zašto je McDonald’s otišao iz BiH

Lanac restorana brze hrane McDonald’s u subotu je, nakon punih 11 godina, prestao s radom u BiH, budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

Da, istina je! McDonald’s prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju, rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald’sa.

Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald’s restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald’s, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

N1 televizija je navela da je nakon te presude i niza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald’s raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana kojes u otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od subote.

Portal Raport, pak, navodi kako se BiH na taj način našla u društvu s Rusijom i Bjelorusijom. Tamo je McDonald’s zatvorio restorane u znak solidarnosti s Ukrajinom, a u BiH “zbog kriminala i javašluka”, naveli su.

I niz drugih medija u BiH objavio je informaciju o zatvaranju McDonald’s restorana u BiH nakon punih 11 godina rada, dok se iz McDonald’s o tome nisu oglašavali.

McDonald’s odlazi iz BiH

(Hina | Foto: Damir Hajdarbašić/Pixsell)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.