Evo tko su najbogatije osobe na Instagramu i koliko naplaćuju objave

Britanska tvrtka Hopper koja na tržište stavlja alat za planirano objavljivanje sadržaja na društvenoj mreži Instagram objavila je u srijedu popis osoba koje najviše zarađuju po objavi.

Hopper je popis sastavio na temelju internih podataka tvrtke, cijena koje utjecajni korisnici Instagrama naplaćuju po objavi i javno dostupnih informacija. Djelatnici Hoppera su prilikom evaluacije svakog korisnika uzimali u obzir koliko se pratitelji određenog korisnika angažiraju oko određene objave, koliko često korisnici često objavljuju i koliko pratitelja imaju.

Na prvom se mjestu našla reality zvijezda i poduzetnica u industriji ljepote Kylie Jenner koja po objavi na Instagramu može naplaćivati i milijun američkih dolara.

Iza nje su se plasirali prošlogodišnja predvodnica po zaradi na Instagramu pjevačica Selena Gomez (800 tisuća dolara po objavi), nogometaš Cristiano Ronaldo (750 tisuća dolara po objavi), reality zvijezda Kim Kardashian (720 tisuća dolara po objavi) i pjevačica Beyonce (700 tisuća dolara po objavi).

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Ne čudi me da je Jenner prva jer ona marketing na društvenim mrežama ima u malom prstu. Predstavljena je javnosti putem reality emisije svoje obitelji, međutim ona se izborila za svoje mjesto pod suncem i sada ubire plodove svog rada na društvenim mrežama, rekao je suosnivač Hoppera Mike Bandar.

Iz Hoppera kažu da utjecajne osobe na Instagramu 2018. godine mogu po objavi naplaćivati puno više nego što su to mogle prošle godine. Primjerice, cijena objave koju naplaćuje šminkerica i osnivačica modnog brenda Huda Kattan narasla je za 83,3 posto u odnosu na prošlu godinu, piše Jutarnji.hr.

Marketing putem društvenih medija značajno je narastao u posljednjih godinu dana i predstavlja alat koji tržišnim markama donosi rezultate. Zaista je nevjerojatno koliko utjecaja ove osobe imaju na svoju publiku, a njihovi klijenti tvrde da vrijede svaku uloženu lipu, rekao je Bandar.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.