Evo tko i pod kojim uvjetima može iz BiH u Neum preko Hrvatske

Državljanima Bosne i Hercegovine koji putuju u Neum preko granice s Hrvatskom tranzit će biti odobren bez obveze predočenja negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Državljanima trećih zemalja, koji nisu članovi obitelji državljana država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. godine o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize, izuzev osoba iz točke II. ove Odluke, odobrit će se tranzit kroz RH, uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u najkraćem roku  ali ne dužem od 12 sati od ulaska, rekli su za N1 iz hrvatske policije.

Kako su naveli u odgovoru, tranzit kroz Republiku Hrvatsku spada u iznimke nužnih putovanja te će putnicima u tranzitu biti odobren ulaz bez obveze predočenja negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, a što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma.

Prilikom tranzita potrebno je bez nepotrebnog zadržavanja koristiti najkraće prometne pravce, uključujući  i autocestu tamo gdje je to moguće. Izlazak iz Republike Hrvatske mora biti u što kraćem roku, a najdulje 12 sati od trenutka ulaska, što će granična policija provjeravati, naveli su.

Dodaju da kod tranzita nije potrebno popunjavati najavu ulaska na EnterCroatia.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Migranti su Soroseva vojska..koja ce nam je.at mater za do malo…uz poimoc Covica i hdz stranke i.novinara jabuke.tv.koji su uzelu novce Soroseve….. o prave im stanove pi Mostaru.i naseljavaju ih.. .Hocete li u rat za HDZ….ove guzice…spasavat im staceni kapital.. pravit um k7ce i vikendice u placat stanove ljubavnicama glupi narode

 • Koliko znam pid jwdnim n3bom smio i piod 1 suncem i na jednoj zemlji. Ko je napravio granice…. pagani .????. aj.me zaustavi i trazi test na granici.. svjet ce gledat skandal.. E HAJDE…po cjenu smrti tvoje i moje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hrvati zap.herceg.. sliusaju naredbe Federacije mudzahedinske organizacije kojima je olan istrjebit hrvate iz BIH. pa kontete l7 ista.. E HAJ MI ZATRAZI TEST….BICE MRTVIH….POZZ

 • Evo odoh u Albaniju s hrvatskom putovnicom bez PCR i ostalih SMEĆE testova ali ne mogu u Hrvatsku s hrvatskom putovnicom. Za ovo su generacije ginule i dale živote i mi HRVATI dozvoljavamo nešto ovako. Bijedni smo i jadni.

  • Normalno da ne mozes u Hrvatsku sa hrvatskom putovnicom kad ne zivis u Hrvatskoj. To sto vi mastate da je ovo nekakva Hrvatska ovdje i da Hrvatska 1 posto razmislja o Hrvatima u BiH ili ih uopce zeli, to je vas problem.

   • Normalno da hrvatski državljanin s hrvatskom putovnicom ne može u Hrvatsku. Ma blago majci šte te tako pametnog rodila.

 • SMECE Hrv….prodane duse ..nakorumpiranija drzava u E.U…… statistika izbacila….Najvece smece od ljudi…. hrvati… Eno vam Lijan hoda po Sirokom a optuzen na 6god. zatvora.. MRS.. A vriste novinski natpisi zbog 100kg duvana.. Ma mrs smece od ne-ljudi…Luncujte covjeka sto hocw da prezivi. Ma mrssss..drzavo- stoko zivotinje od ljudi… . NA celu sa gradinacelnikom Ktaljevicem i Covicem koj8 je izdo narod svoj.. mrssssss padat ce glave do malooo…

  • Ma samo oscilacije opet dva tj super ,kasnije po starom ,kad sezona zavrsi opet Ce biti velike brojke zarazenih i tako mozemo do nedogled, jos 10 god dok se ne smanji broj stanovnika na Zemlji po nahodenju sotonista i masona i dok farmaceuti ne zarade dovoljno i postanu nova grana ,tj novi sektor …virus postoji ,namjerno pusten sigurno ..ali ove mjere i zatvaranja godinu dana ,ljudima nista dobro ne mogu donijeti ,vec naruseno psihičko i fizičko zdravlje mozda je to cilj..ne znam ,ali opcija je ili cijepljenje pa sta god Bog da poslije ,iako nije najsigurnija opcija ili zivjeti godinama izoliran od drugih…sad sto cemo izabrati to Ce svatko sam odluciti ili Ce ipak Bog presuditi ..

 • Još samo dva tjedna da ispravimo krivulju. Već otkazali oktobar fest. Spremaju nam PAKAO na jesen opet. ILI MI ILI OVI BOLESNICI. Ostali birajte stranu.

 • eu.iskoristava hrvasku kao prostituvku u javnoj kuci.nema vise u hrvaskoj turizma sveje.upropasteno sa.izmisijenom koronom.hrvaska napravilaje veliku gresku kadje uijegla u eu hrvaska sadje briselska.prcija.

 • Hrvatska izdata sotonjarama iz EU od strane velikih patriota* Hdz al isto bi bilo da je. i Sdp na vlasti a ti narode opet gini i prolijevaj krv za slobodu .

 • u hrvaskoj isadse gaji klero rasizam rasna podjeijenost diskriminacija.tosemore vidjet na svakom politickom mitingu.sjecamse glupi istupa milanovica tudmanovog kurira i plenkovica.koji toboze zagovaraju mir i medususjeske odnose tamo ispane mrznja.hrvaska katolicka crkva ima dosta utom udjela.crkvase bavi politikom i klero nacizmom.i.rasnom diskriminacijom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.