Evo tko će ove godine dobiti Porina za životno djelo

Marijan Ban i Dušan Šarac ove će godine dobiti Porina za životno djelo.

Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, onima koji su se upisali u povijest i onima bez čijeg autorskog rada, glasa, talenta ne možemo zamisliti glazbenu prošlost. Ove godine to su umjetnik specifičnog rašpastog glasa, zaljubljenik u pjesmu i more Marijan Ban i autor koji je napisao preko osamsto skladbi, aranžer, dirigent, producent – Dušan Šarac, javljaju organizatori.

Splitsko dite, uz Dina Dvornika, Zlatana Stipišića Gibonnija i Nenu Belana, stvarao je u osamdesetima splitsku scenu koja i 35 godina kasnije rađa plodove, a njegove pjesme, nove ili stare, i dalje predstavljaju sound urBANog Splita. Uz svoga autora posve su uronjene u jedinstveni glazbeni akvatorij koji zapljuskuje Daleku obalu, napisao je Bojan Muščet o Banu koji je na sceni punih 35 godina.

Nikad ga nije napustila potreba da prosuđuje i otvara prostor drugima, bilo kao autor, ili kao urednik. Dapače, gotovo je nezabilježen tako uspješan balans između skladateljsko-umjetničkog i producentsko-rukovodećeg u istoj osobi, napisao je Siniša Škarica o autoru Dušanu Šarcu.

(www.jabuka.tv | Foto: Porin)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.