Evo što zapravo uzrokuje perut

Perut je izrazito česta pojava i kod muškaraca i kod žena, a jednako zahvaća i mlađu i stariju populaciju.

Nedavno istraživanje brenda “Head and Shoulders” pokazalo je da gotovo pola žena koje su sudjelovale u anketi izbjegava nositi crnu odjeću kako im se na ramenima i leđima ne bi isticala perut, a 39 posto milenijalaca reklo je da je to tako osjetljiva tema da bi radije nekoga upozorili na neugodan zadah nego na činjenicu da ima perut na odjeći.

Ovu pojavu nije tako lako riješiti, premda je moguće, a kao i kod svakoga problema, najvažnije je pronaći uzrok i tek onda odrediti što je potrebno za napredak.

Jedan od uzroka mrvičastoga ljuštenja kože može biti suho tjeme i neke kožne bolesti koje bi se trebale liječiti određenim šamponima. U ovom slučaju, mrvice koje ispadaju dosta su suhe.

U više slučajeva riječ je o gljivicama na tjemenu koje se lako talože zbog vlage. To možemo izazvati nemarnim sušenjem kose ili nedovoljnim ispiranjem preparata koje nanosimo na kosu pa ne mora biti riječ o slaboj higijeni.

Nije tako strašno kako zvuči!

Gljivica Pityrosporum ovale prirodni je stanovnik kože i vlasišta koja regulira optimalnu vlagu tjemena, ali o određenim uvjetima naglo se razmnožava i tu nastaju problemi, piše 100 posto.

U blažim varijantama pomoći će šamponi iz drogerija, dok je kod tvrdokornijih varijanti potrebno zatražiti savjet dermatologa.

Još jedna zanimljiva činjenica – perut je genetski nasljedna pa ste je možda ni krivi ni dužni naslijedili od roditelja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.