Evo što svjetski mediji pišu o Stipi: “On je kralj!”

Stipe Miočić vratio je naslov UFC prvaka. Američki borac hrvatskih korijena nokautom u četvrtoj rundi pobijedio je Daniela Cormiera i tako mu uzvratio za poraz od prije godinu dana. Miočićevu petu pobjedu u borbi za UFC naslov pohvalili su mnogi strani mediji tako je ESPN napisao:

Čekao je Miočić više od godinu dana i to strpljenje se isplatilo na ogroman način. Već u trećoj rundi je ispalio nekoliko udaraca koji su zaljuljali Cormiera, da bi u četvrtoj uslijedila grmljavina.

Nakon dominacije Cormiera u prve dvije runde Miočić je u trećoj rundi napokon doša do daha. Borba je bila sve bolja…

Dvojica krupnih boraca izmjenjivali su udarce, Miočić je primio mnogo udaraca, ali je u četvrtoj rundi bio pametan. Počeo je udarati lijevom rukom i načeo je Cormiera koji je počeo razmišljati o tim udarcima u tijelo. Stipe je to iskoristio i serijom snažnih udaraca prisilio je suca da prekine borbu, piše Bloody Elbow.

Portali specijalizirani za borilački sport ističu sjajnu Miočićevu taktiku.

Bilo je jasno da je poslije tri runde bodovna prednost na Cormierovoj strani, ali onda je Miočić promijenio plan. Žestoki udarci u tijelo nagovijestili su početak kraja, ističe MMA Fighting.

Bio je to pravi udarački spektakl u kojem je Miočić osvojio naslov. Moguće da je ovo kraj karijere za svrgnutog UFC-ovog prvaka Cormiera kojemu niti novi rekord od ukupno 181 udarca kojeg je zadao Miočiću nije bio dovoljan za pobjedu. Osveta je uspjela, podvlači njemački Bild, dok španjolski AS piše:

Bivši prvak u teškoj kategoriji želio je samo ovu borbu i nijednu drugu, odbijajući se vratiti u oktogon sve dok Cormier ne pristane na revanš. Imao je dovoljno vremena za planiranje savršene strategije, puno je riskirao, mogao je i pogriješiti, ali vjerovao je onome što je pripremio.

Španjolski dnevnik ističe Miočićev ključ uspjeha:

Strpljivo je čekao Cormiera i onda je do izražaja došla njegova boksačka strana, s kojom ga je uništio.

Novi UFC kralj nije baš ‘mainstream’, nije naročito društven. Umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu u Ohiju, piše talijanska Gazzetta dello Sport.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Stipe je stvarno kakav čovjek i treba biti, svoj do kraja. Ovo je za njega sport, dio života koji mu omogućuje malo bolji standard. Borba sa onim udaračem Naganom je stvarno vrh, kad gledaš kako neko svojom taktikom u potpunosti poništava nevjerojatnu fizičku prednost Nagana. Čovjek nije pompozan, radnik je, radi u tišini i ne pravi od sebe teatar. A teatar je ono što prodaje ulaznice. Jbga Kličkovi su toliko dugo držali sve pojaseve, ali Tayson je bio teatar, atraktivan, lud, kontraverzan. Stipe je čovjek, i to pokazuje svojim ponašanjem i sa svojom skromnošću. Stipi svaka čast, sport ako se to tako može nazvati, je ružan do kraja, ali ti si Stipe uistinu pravi sportaš, dobra taktika, vrhunska priprema i malo sreće.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.