Evo što je smeđi šum i kako vam može pomoći da se opustite

Smeđi šum, koji je postao trend na društvenim mrežama, može vam pomoći da se u potpunosti opustite.

Za razliku od bijelog šuma (statički zvuk televizora), smeđi šum je zvuk niske frekvencije, koji se može usporediti sa zvukom kiše ili grmljavine. Smeđi šum je izuzetno opuštajući. Hashtag brownnoise na TikToku je dosada prikupio čak 98 milijuna pregleda.

Uz pomoć smeđeg šuma možete čuti svaku frekvenciju koju uho može detektirati. Na ovaj način možete ‘prikriti’ druge misli i fokusirati se na jednu stvar, kao što je npr. opuštanje, čitanje ili spavanje. Istraživanje je pokazalo da slušanje glazbe ili različitih zvukova može pomoći vašem umu da se opusti. Iz ovog razloga veliki broj ljudi prije spavanja sluša zvukove oceana ili prašume, rekao je liječnik Martin Seeley za Eat This, Not That.

Ukoliko živite u sredini u kojoj ima mnogo buke (automobili, sirene, glazba i sl.), to itekako može poremetiti kvalitetu sna. Smeđi šum može djelovati kao alat za prikrivanje takvih zvukova.

Smeđi šum ‘maskira’ glasne zvukove puštanjem kontinuirane frekvencije, omogućavajući vašem umu da utone u dubok san, dodao je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.