Novi dokumentarac o Beatlesima donosi neobjavljene snimke

Redatelj Peter Jackson montirao je 57 sati snimaka starih više od 50 godina u dokumentarni serijal “Get Back” koji prikazuje “Beatlese” kako pjevaju, plešu, šale se, eksperimentiraju s novim pjesmama i rješavaju njihove svađe.

U trošnom londonskom studiju, Paul radi na ranoj verziji “I’ve Got a Feeling”, Yoko sjedi blizu Johna, George se bori da smisli tekst za “Something”, a Ringo žonglira sa svojim bubnjevima.

Ovo su Beatlesi kakve nikada prije niste vidjeli. Kao ljudska bića, rekao je Jackson, novozelandski režiser “Gospodara prstenova” i obožavatelj Beatlesa.

Prvobitno snimane tijekom 22 dana u siječnju 1969. godine, te trake nude potpuno drukčiji portret benda iz Liverpoola u mjesecima prije njihovog razlaza.

Za razliku od percipirane povijesti Beatlesa gdje četvorica glazbenika više nisu mogli podnijeti da provode vrijeme zajedno, Jackson je predstavio četiri momka koji su prijatelji i duboko poštuju jedan drugog.

Umjesto da viču i okrivljuju jedni druge, oni se samo sklone, budu profesionalni, imaju smisla za humor i nastave s tim. I na kraju završe s trijumfom, rekao je Jackson .

Trodijelni dokumentarni film “The Beatles: Get Back” bit će objavljen na Disney+ u četvrtak, petak i subotu.

Trake su snimljene kada su se Paul McCartney, John Lennon, George Harrison i Ringo Starr upoznali kako bi napisali 14 pjesama, snimili novi album i dogovorili svoj prvi nastup uživo u tri godine. Taj sada već legendarni koncert 30. siječnja – na krovu sjedišta Apple Corpsa u centru Londona – bio je i njihov posljednji.

Snimci su prvobitno planirani za kraći dokumentarac – “Let It Be” koji je napravio Michael Lindsay-Hogg, a koji je objavljen u svibnju 1970., odmah nakon što je McCartney službeno napustio bend.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.