Evo protiv koga može igrati BiH u dodatnim kvalifikacijama

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je u kvalifikacijama osvojila prvo mjesto u skupini, ispred Slovačke, Litve i Kosova, u nedjelju će doznati protivnika u dodatnim kvalifikacijama, posljednjoj prepreci za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Ždrijeb parova obavit će se u Krakowu, posljednjeg dana Europskog prvenstva u Poljskoj.

Među momčadi koje su mogući protivnici BiH su: Danska, Švedska, Poljska, Makedonija, Rusija, Bjelorusija, Mađarska i Island, te četvrta reprezentacija s EP.

Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se od 10. do 12. lipnja, dok su uzvratni susreti na programu od 14. do 16. lipnja 2016. godine.

Najboljim rukometašima Bosne i Hercegovine to će biti sedmi put da igraju u dodatnim kvalifikacijama za nastup na europskim ili svjetskim prvenstvima. Na posljednjoj prepreci za plasman u završnicu najvećih međunarodnih natjecanja bh. rukometaši su zaustavljeni pet puta, dok su bili uspješni samo jednom.

U dodatnim kvalifikacijama za EP 2002. godine u Švedskoj BiH je eliminirana od Danske, četiri godine kasnije za EP u Švicarskoj od Norveške, a 2008. za EP u Norveškoj bolja od BiH bila je Češka.

U dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru reprezentacija BiH je 2009. godine zaustavljena od Mađarske, a četiri godine kasnije za SP u Španjolskoj poražena je od Njemačke.

Jedini uspješan nastup u dodatnim kvalifikacijama bh. rukometaši su ostvarili u lipnju 2014. godine kada su eliminirali reprezentaciju Islanda, izborivši sudjelovanje na SP u Kataru 2015., što je Bosni i Hercegovini jedini nastup u završnici velikih natjecanja.

(Jabuka.tv | Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.