Evo nakon koliko dana godišnjeg odmora se zapravo počnemo odmarati

Znate ono kada se vratite s odmora, a imate osjećaj kao da i niste bili? Taj osjećaj je najčešći kod vikend – odmora, smatraju stručnjaci.

Potrebno nam je neko vrijeme da se odmaknemo od naših svakodnevnih obveza i razmišljanja o problemima i da se opustimo.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo dvije tisuće Amerikanaca u dobi od 25 do 55 godina, pokazalo je da razina stresa ostaje ista kod onih koji na odmor odlaze kraće od tri dana.

Naime, najmanje su tri dana potrebna da se odrasla osoba počne opusti barem malo od svakodnevnog stresa, jedan je od zaključaka istraživanja.

Ima to smisla ako znamo da prvi dan puta nemate mnogo vremena baš za opuštanje. Drugi dan većini prođe u prilagođavanju u novom okruženju, nakon čega može početi proces opuštanja. Ipak, mnogi različito reagiraju pa je mnogima potrebno i mnogo dulje prilagodbe kada su na godišnjem odmoru.

Gotovo 35 posto ispitanika izjasnilo se da svoj odmor vole provesti u opuštanju i odmaranju, poput, primjerice, u nekom resortu s bazenom.

Neko avanturističko putovanje bit će prvi izbor za 38 posto ispitanika, a stručnjaci savjetuju, dobro je kombinirati malo od obje opcije.

Nije potrebno isključiti jednu ili drugu opciju, možete uživati kombinirajući jedno i drugo, poručuje brand menadžer G Adventures-a, Simon Ma za Yahoo.

Kombinacija odmaranja i opuštanja uz istraživanje nove okoline na destinaciji na kojoj se nalazite, odličan je recept za ponovni nalazak ravnoteže i mira.

Ne preostaje nam ništa drugo nego već ovog ljeta iskoristiti najbolje što možemo svaki slobodan dan.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.