Evo koliko je do sada prodano konzola PlayStation 5

Sony je objavio novo financijsko izvješće za razdoblje do 30. rujna ove godine, koje pokazuje da je njihova operativna dobit pala za 29 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Riječ je, naime, o iznosu od 1,74 milijarde dolara.

Što se, pak, tiče tromjesečnih prihoda, oni su iznosili 18,5 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 8 posto u usporedbi s iznosom za 2022. godini. Profit od čipova manji je za 37 posto zbog većih troškova i pada prodaje senzora slike, dok je segment zabave, tehnologije i usluga doživio pad od 9 posto na godišnjoj razini, piše Bug.hr.

Kad je već riječ o zabavi, svijetla točka financijskog izvješća svakako je podatak da je Sony isporučio 4,9 milijuna PlayStationa 5 u prethodnom kvartalu, što je 1,6 milijuna konzola više nego u istom razdoblju prošle godinu. Kad se ti podaci zbroje s onim starijim, lako se može doći do izračuna da je Sony od lansiranja PlayStationa 5 isporučio 46,6 milijuna konzola.

Nadolazeće blagdansko razdoblje trebalo bi biti izrazito plodonosno za Sony, osobito kad se u obzir uzme činjenica da je započela prodaja nove verzije PlayStationa 5.

Predstavljen je novi i manji PlayStation 5

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.