Evo koliko bi mogli koštati novi modeli iPhonea

Ostalo je još manje od tjedan dana do konferencije na kojoj će Apple predstaviti tri nova modela iPhonea i novu generaciju pametnoga sata.

Glasine o ovim uređajima mrežom kruže mjesecima tako da je teško da će Tim Cook iznenaditi s nekom novom super opcijom telefona ili sata, ali bi mogao iznenaditi s – cijenom.

Do sada se moglo pročitati različite informacije – od početnih kako će se nasljednik iPhonea X prodavati po istoj cijeni od 1.000 dolara, dok će model X Plus iznositi 1.100 dolara pa do glasina kako će se iPhone XS (navodno ime nasljednika X-a) prodavati po 900 dolara, a njegova veća verzija po cijeni sadašnjeg modela X, dakle tisuću dolara.

Posljednje informacije koje su jučer objavljene na internetu donose još bolje novosti za sve potencijalne kupce Appleovih telefona te bi prema njima druga generacija iPhonea X trebala koštati 800 dolara, dakle čak 200 dolara jeftinije u odnosu na model koji je trenutno u prodaji, dok bi model sa 6,1 inčnim LCD-om trebao koštati 700 dolara.

Ako su te glasine istinite, to znači kako Apple nastoji zadržati sadašnji cjenovni raspon – naime, trenutno iPhone 8 s 4,7 inčnim ekranom košta 700 dolara, a uskoro bi se po istoj cijeni trebao prodavati 6,1 inčni model. Cijena iPhonea 8 Plus, uređaja s 5,5 inčnim ekranom iznosi 800 dolara i uskoro bi tu cijenu trebao “preuzeti” iPhone XS, model s 5,8 inčnim OLED ekranom, dok bi, dakle, iPhone X/XS Plus trebao koštati tisuću dolara. Naravno, ove se cijene odnose na osnovne modele sa 64 GB memorije, piše Zimo.co.

Iako, jasno, ovo nisu niske cijene, s obzirom na Appleove standarde te na brojne informacije raznih više ili manje pouzdanih izvora koje su govorile o višim cijenama, ljubitelji Applea i telefona ove kompanije mogu se nadati da su ove glasine istinite te da će se novi modeli zaista prodavati po navedenim cijenama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.