Evo kako očistiti iPhone od nepotrebnih stvari

Izbrišite aplikacije koje ne trebate

Počnite s brisanjem aplikacija koje ste instalirali jer su zvučale zanimljive, zabavne ili korisne, ali ih nikad niste koristili. Izbrišite i izvorne iOS aplikacije koje vam nisu potrebne ili ih zamijenite s nekom drugom ‘laganijom’ aplikacijom treće strane. Imajte na umu da brisanje određenih izvornih aplikacija može uzrokovati onemogućavanje nekih funkcija, piše Make Use Of.

Izbrišite dupliće

Aplikacije koje su vam suvišne također mogu u otpad. Na primjer, ako imate jednu poput VLC za reprodukciju glazbe i videozapisa, te tri druge aplikacije za reprodukciju medija, neke moraju letjeti.

Kako deinstalirati ili izbrisati aplikaciju za iPhone: Pritisnite i držite aplikaciju koju želite izbrisati dok se ne zatrese. U gornjem lijevom kutu ikone aplikacije trebali biste vidjeti malu X oznaku. Taknite to da biste deinstalirali aplikaciju. Zatim dodirnite bilo gdje na zaslonu da biste izašli iz moda deinstalacije.

Premjestite aplikacije u mape

Nakon što ste pročistili redove svojih instaliranih aplikacija, vrijeme je da sve osim najčešće korištenih stavite u jednu ili više mapa. To bi trebalo osloboditi dosta prostora na vašem početnom zaslonu. Uživajte u čistoj i lijepoj pozadini svaki put kad otključate telefon.

Kako izraditi mapu iPhone: Pritisnite i držite aplikaciju da biste je ‘pokupili’, a zatim povucite aplikaciju na bilo koju drugu aplikaciju. To će stvoriti novu mapu s dvije aplikacije. Povucite još aplikacija u ovu mapu da biste ih grupirali.

Kako brzo pronaći aplikacije

Ako ste ih svrstali u mape možda će vam se činiti npraktično tražiti ih. Srećom, mnogo je lakše i brže otvoriti ih pomoću Spotlighta. Prijeđite prstom prema dolje preko zaslona kako biste otvorili okvir za pretraživanje. Upišite ​​naziv aplikacije koju tražite.

Ne vidite instaliranu aplikaciju u rezultatima Spotlighta? Ne brinite, ona je još tu, a ovaj se problem javlja tek povremeno. Ili ste možda onemogućili odgovarajuću postavku.

Da biste se uvjerili da se aplikacija prikazuje u Spotlightu kao i obično, posjetite Postavke > Siri & Search. Odaberite naziv aplikacije s popisa u ovom odjeljku, a zatim uključite prekidač za Pretraživanje i prijedloge.

Prilagodite Control Center i Widget Screen

Kada prijeđete prstom prema gore iz početnog zaslona ili zaključanog zaslona, ​​dobit ćete pristup upravljačkom centru. Kada prijeđete prstom udesno iz početnog zaslona, ​​vidjet ćete zaslon widgeta. Ako ovdje imate nekoliko korisnih aplikacija, možete ih baciti u mapu.

Na primjer, ako držite Kalkulator, Novčanik, Bilješke, Glasovne bilješke i Kamera u Upravljačkom centru, nikada se više nećete morati zamarati s njihovim ikonama. Isto vrijedi i za widgete poput WhatsAppa i Kalendara.

Odite na Postavke > Upravljački centar > Prilagodi kontrole da biste prilagodili upravljački centar prema vlastitom izboru. Da biste omogućili ili onemogućili widgete, prijeđite prstom udesno sa početnog zaslona i dodirnite gumb Uredi koji će se pojaviti na zaslonu widgeta.

Upotrijebite Badge-Only obavijesti

Kako biste ušutkali neku dosadnu i glasnu aplikaciju, idite na Postavke > Obavijesti i isključite prekidač ‘Dopusti obavijesti’ za nametljive aplikacije. Kao sljedeći korak idite na popis aplikacija i pogledajte gdje možete ukloniti audio obavijesti, pa i vizualne ako želite.

Da biste se prebacili na Badge-Only obavijesti (vizualne obavijesti bez zvuka gdje se pojavljuje samo ikona na traci obavijesti) za nekuaplikaciju, prvo dodirnite njezino ime pod Postavkama > Obavijesti. Zatim isključite prekidač za zvukovi.

Ograničenja aplikacija

Neke aplikacije, kao što je vaš preglednik, korisne su, ali i zarazne. Ako namjeravate ograničiti njihovu upotrebu, možete ići pribjeći drastičnoj mjeri blokiranja pristupa tim aplikacijama. U tom slučaju, deblokiranje će biti malo kompliciranije.

Da biste blokirali aplikaciju, funkciju ili web stranicu, posjetite Postavke > Općenito > Ograničenja i kliknite Omogući ograničenja. To možete učiniti za Safari, kameru i iTunes, a dostupne su i neke funkcije poput instalacije aplikacije, dijeljenja lokacije i uređivanja računa koje je također poželjno onemogućiti.

Iz ovog odjeljka također možete ograničiti pristup web-lokacijama i vrsti sadržaja koji vidite u drugim aplikacijama. Nakon što onemogućite aplikaciju, njezina će ikona nestati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.