Evo kako bi iPhone izgledao kad bi Apple udovoljavao svima

Proteklih tjedana internetom su se proširile glasine o tome kako Apple iz novog iPhonea 7 namjerava izbaciti 3,5 mm audio utor, što je kasnije prouzrokovalo lavinu nezadovoljstva onih koji ga namjeravaju kupiti kad jednom stigne u prodaju. U to svrhu je organizirana i peticija, koju je u kratkom vremenu potpisalo preko 200.000 ljudi.

Za ovakvu pobunu ne možemo reći da je racionalna, jer kupac u pravilu kupuje ono što tržište nudi i ako vam se ne sviđa iPhone 7 bez utora za slušalice, imate punu slobodu kupiti neki drugi uređaj, zar ne? Ipak, ovo nezadovoljstvo se u neku ruku može i shvatiti, s obzirom da je Apple sve ove godine forsirao kupovinu glazbe putem iTunesa, a znamo da se glazba sluša putem slušalica, jer Bluetooth i nije najbolja zamjena za fizičko povezivanje kabelom.

No budući da je do predstavljanja sljedećeg iPhonea ostalo zaista dosta vremena, za pretpostaviti je da će Apple, u slučaju odbacivanja audio utora, iznaći rješenje za ovisnike o glazbi i to vjerojatno putem odgovarajućeg Lightning porta.

U prošlosti smo vidjeli smo da se buka digla kad je Apple izbacio CD/DVD jedinicu sa svojih računala, a svijet je ipak preživio. Slično se događalo kad se Steve Jobs bio obrušio na Adobe Flash, da bi ovaj tromi softver kasnije odbacio i ostatak industrije.

U međuvremenu je cijela ova priča inspirirala Geekculture ekipu, koja je ilustrativno prikazala iPhone 7 onako kako bi izgledao kad bi Apple udovoljio svim zahtjevima potencijalnih kupaca. U tom slučaju bi očito bio malo deblji i teži, a opet ne bi zadovoljio sve zahtjeve.

Ako imate i vi neku ideju što biste ugurali u iPhone 7, javite nam u komentarima, a mi ćemo proslijediti Appleu. Moji favoriti su tlakomjer i miješalica za beton.

iphone_parodija

(Mob.hr)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.