Evergreen Fest: U Čitluku se priprema 20 dana odlične zabave – Jabuka.tv

Evergreen Fest: U Čitluku se priprema 20 dana odlične zabave

Evergreen Fest, sada već tradicionalni festival prvi put organiziran je spontano 2012. godine povodom 25 godina postojanja Caffe Evergreena-Grina Čitluk, koji postoji još od 1987. godine.

Prvo izdanje Evergreen Festa trajalo je 25 dana, a veliki uspjeh i odjek ovog projekta na kraju je doveo do toga da je osnovana i Udruga “Evergreen Fest”, koja je pokrenuta entuzijazmom vlasnika kafića i željom da stvore uspješan projekt, koji će ojačati ne samo lokalnu kulturnu i glazbenu ponudu, nego i onu na razini čitave BiH.

Jedan od organizatora, Anđelko Bradvica naglasio je da posjećenost Festivala raste iz godine u godinu.

Svakodnevno primamo pohvale publike i to je ono što nas motivira da ustrajemo u ovome projektu, koji je u današnje vrijeme teško održiv, naročito iz razloga što iz godine u godinu treba dizati kvalitetu izvođača, produkcije i popratnoga sadržaja te je to ujedno i najzahtjevnija aktivnost ovoga projekta. Na sreću nas i naše publike i najviše, zahvaljujući našim sponzorima i donatorima proveli smo šest izdanja te smo spremni i za sedmo izdanje Evergreen Festa 2018. Svojim djelovanjem uspjeli smo stvoriti pozitivan ugled manifestacije kod lokalne zajednice, te biti prepoznati kao dio opće kulturne ponude grada Čitluka i regije Brotnjo, rekao je Bradvica.

Također je napomenuo kako pored prethodno navedene podrške već godinama izostaje ili jako je skromna podrška državnih poduzeća, za koje znaju da mogu i da podržavaju jednako kvalitetne projekte. A to je na kraju dio gdje se kao organizatori osjećaju jako neuspješni.

Ipak, kroz Festival su se afirmirali brojni lokalni umjetnici koji su osvajali nagrade na natjecanjima u BiH i bendovi koji su ustrajali i snimili svoje prve albume.

Sav glazbeni sadržaj se odvija u sklopu caffe Evergreen – Grin Čitluk, gdje je do sada nastupilo na stotine izvođača, a pored glazbenoga sadržaja organizirane su i književne večeri, izložbe neafirmiranih umjetnika, izložbe fotografija, stand up večeri te razni zabavni sadržaji.

Pored toga svake godine organizirane su velike koncertne večeri na Broćanskom trgu,  gdje je publika mogla besplatno uživati koncertnim izvedbama poznatih grupa iz regije.

Festival ove godine traje od 6. do 26. kolovoza i uživa podršku lokalnih, državnih i regionalnih institucija, a ove godine dobio je i podršku Ureda visokog predstavnika EU BiH i Vlade HNŽ.

Evergreen Fest počinje u ponedjeljak, 6.kolovoza gdje će ga tradicionalno otvoriti lokalni DJ Dama i traje sve do nedjelje 26. kolovoza sa svakodnevnim glazbenim, kulturnim i umjetničkim sadržajem, a kao vrhunac festivala na pomoćnom igralištu stadiona ‘Bare’ održat će se i dvije koncertne večeri, gdje će pored raznovrsnog zabavnog sadržaja i raznih edukativnih radionica nastupiti i popularna glazbena imena:

9. kolovoza, četvrtak: Smooth Groove /PAVEL / NENO BELAN & FIUMENS
10. kolovoza, petak: FLORIDUS / TheCockblockers / LAKA HR / ZABRANJENO PUŠENJE

Dječje radionice organizirane su prije glazbenoga sadržaja u vodstvu Marine Pavlović i Ivone Beus uz logističku podršku Maje Gagro iz inozemstva. Pored dječjih radionica biti će održana iFoto radionica by Ivan Kelava, koja je podržana od strane ZK-office i Canona te video radionica uz podršku Mediteran Film Festivala i Kino kluba “Amater” Široki Brijeg. Od prošle godine rad festivala prate i pomažu članovi Udruge “Susret” (djeca s posebnim potrebama) koja pored sudjelovanja u kreativnim radionicama daje i svoj doprinos u realizaciji projekta.

Festivalske ulaznice po promo cijeni od 15,00 KM mogu se nabaviti u caffe baru Evergreen – Grin Čitluk do 8. kolovoza, a cijena dnevne ulaznice je 10,00 KM i ista će se moći uzeti na ulazu.

Sve info na:
Evergreen fest – Čitluk
Evergreen-Grin Čitluk
Instagram: evergreen_fest

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.