Evakuacija vodenim putem u Neumu

Crveni križ Federacije BiH organizirao je pokaznu vježbu Službe zaštite i spašavanja na obali, u Neumu. Vodenim putem evakuirana je grupa stanovništva koja je trebala podršku timova Crvenog križa u saniranju ozljeda i pružanju psihosocijalne podrške.

Cilj je bio provjeriti stupanj pripremljenosti timova za prvu pomoć i spašavanje u odgovoru na krizne situacije, a sudjelovalo je oko 50 profesionalaca i volontera iz strukture Crvenog križa FBiH.

Također u suradnji s lučkom kapetanijom Neum, organizirana je obuka te polaganje ispita za upravljanje motornim čamcima za pripadnike Službe zaštite i spašavanja u strukturi Crvenog križa Federacije BiH.

Prirodne katastrofe i krizne situacije događaju se svakodnevno, a cijeli svijet se suočava s posljedicama klimatskih promjena koje najveću štetu nanose posebno u zemljama slabijeg razvoja, što zahtjeva od svih nas pravilnu pripremu i odgovor kako bismo osnažili otpornost lokalnih zajednica na ove izazove, poručio je generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.