Eurosong: Finale bez “jugoslavenskog utjecaja” nakon 27 godina

Sedamnaest natjecatelja večeras je predstavilo svoje pjesme na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga u švedskom Malmöu.

Nakon dinamičnog dubstep uvoda, natjecatelji iz preostalih 17 zemalja predstavilo se, a druga polufinalna večer djelovala je daleko dinamičnije od onog što smo imali prilike slušati i gledati prve večeri.

[youtube id=”8pNEEb6dzi8″ width=”600″ height=”350″]

Večer je otvorila Latvija s pjesmom “Here We Go”, a posljednji su nastupili Rumunji i njihova operna zvijezda Cezar s “It’s My Life”.

Među favoritima večeri svakako su bili Norvežani i Margaret Berger s pjesmom “I Feed You My Love”. Stručni žiri je glasao na generalnoj probi održanoj u srijedu, a svaka zemlja će svoje konačne bodove dodijeliti na osnovi glasanja žirija i televotinga u omjeru 50:50.

[youtube id=”gjm-kCOMaPY” width=”600″ height=”350″]

Zanimljivo je spomenuti sljedeće. Naime, budući da Makedonija večeras nije izborila “ulaznicu” za finale, to će značiti da po prvi put od 1985. godine u finalu Eurosonga nema tzv. “jugoslavenskog utjecaja”.

Naime, 1985. Jugoslavija se nije pojavila na Eurosongu, a od 1993. svaki put u finalu natjecanja nastupala je barem jedna od šest zemalja bivše Jugoslavije. Podsjetimo, prve večeri ispali su Slovenci, Hrvati, Crnogorci i Srbi, a ispadanjem Makedonaca, uništen je rekord od punih 27 godina.

U finale idu: Mađarska, Azerbajdžan, Gruzija, Rumunjska, Norveška, Island, Armenija, Finska, Malta i Grčka.

[youtube id=”-LwGGo5ZfF8″ width=”600″ height=”350″]

(Index.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.