Europskom turnejom Mostarske mažoretkinje nastavile slaviti 20. rođendan

Mostarske mažoretkinje su od 7. do 16. srpnja 2015. godine sudjelovale na desetodnevnoj Europskoj turneji u Francuskoj.

Ovom Europskom turnejom su Mostarske mažoretkinje nastavile sa slavljem svoga 20. rođendana u velikom stilu.

Riječ je o Festivalu u Mazametu, gradu na jugozapadnom dijelu Francuske pod nazivom Fanfares sans Frontiere na kojemu su sudjelovale ekipe iz devet država Bugarske, Slovačke, Kariba, Slovenije, Francuske, Poljske,Mađarske, Španjolske i naravno BIH.

”Ovaj festival za nas je imao i poseban značaj iz razloga što je naša prva Europska turneja davne 2002. godine bila upravo na ovom festivalu, dok je ove godine službeni plakat samog festivala krasila upravo fotografija Mostarskih mažoretkinja.

Osim u Mazametu imale smo nastupe još i u gradovima: Aussillon, Lac des Montagnes, Lodeve, Narbonne, Ales, Port-Barcares gdje smo između ostaloga i sudjelovale i u slavlju Dana Francuske Državnosti, kao i na ostalim slavljima u gradovima gdje su se održavali festivali”, poručuju Mostarske mažoretkinje.

Osim u službenom dijelu ove turneje također su imale i tri izleta, jednodnevni izlet u Veneciji koji ih je oduševio u potpunosti , izlet u u Lido di Jesolo, talijanskom kupalištu kao i izlet na francuskoj rivijeri u Port –Barcares .

Mostarske mažoretkinje su na ovaj karneval putovale sa Puhačkim orkestrom iz Zenice s kojima su ove godine surađivale već na karnevalu u Nici. I ovaj puta su se izvrsno uklopile te je i njihov menadžer pohvalio njihovu kombinaciju kao izvrsnu.

Po povratku sa ove turneje Mostarske mažoretkinje će nastaviti sa ljetnim aktivnostima.

Naime, već početkom 8. mjeseca sudjelovati će na Međunarodnom Kotorskom karnevalu na kojemu sudjeluju dugi niz godina na poziv njihovih prijatelja Mažoretkinje Fešta Kotor, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.